Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verborgen gebrek koopwoning

Ik heb op 4 oktober een huis gekocht.
Inmiddels is Enexis langs geweest voor de aansluiting van de elektra en zij zagen dat mijn meterkast niet in order was.
Aangezien de eigenaar van het huis en niet Enexis hiervoor verantwoordelijk is, heb ik zelf een elektricien gevraagd om de meterkast weer veilig te maken.
Ik heb van de elektricien op papier, dat de meterkast niet voldeed aan de NEN1010, wat het volgens de wet wel moet doen
In het koopcontract staat het volgende: ''Verkoper staat ervoor in dat tot op de dag dat hij deze koopovereenkomst heeft ondertekend door de overheid of door nutsbedrijven geen verbeteringen of herstellingen zijn voorgeschreven of aangekondigd die nog niet, of niet naar behoren zijn uitgevoerd.
Indien op of na de dag van ondertekening en voor het moment van levering een verbetering fo herstelling door de overheid of nutsbedrijven wordt aangekondigd of voorgeschreven, zijn de gevolgen van de aankondiging of aanschrijving voor rekening en risico van de koper. De aankondiging of aanschrijving komt voor rekening en risico van verkoper indien deze verband met het niet-nakomen van de uit de wet of deze koopovereenkomst voor verkoper voortvloeiende verplichtingen"'.

Ik denk dus dat het risico bij de verkoper ligt aangezien het niet aan de wet-en regelgeving voldoet.
Moet ik dit direct aan de verkoper melden per brief (binnen 2 maanden na overdracht) of moet dit via de makelaar.?
Ik weet niet of dat het van belang is, maar de verkopende makelaar heeft mij ook niet ingelicht over het feit dat enexis toen der tijd de elektriciteit en gasleiding heeft afgesloten met een deurwaarden.

Het gaat erom of verkoper is aangeschreven voordat het huis aan u te koop werd aangeboden en aanvaard. Wat was de reden van afsluiting, een achterstand? Dan is dat niet relevant voor deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag