Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verborgen gebrek chalet verhalen op verkoper?

Chalet vorig jaar gekocht met inboedel, op 1 juni 2022, op camping in zeeland. Geen koopcontract, alleen van te voren briefje gemaakt met bevestiging koop, dat is ondertekend door verkoper en koper.
Omdat wij onze eigen invulling willen geven, hadden wij het idee om nieuwe vloerbedekking te leggen.
In juli van dit jaar heb ik gekeken of het vinyl dat op de vloer ligt geplakt was of los lag. Bij het kijken aan de voorkant van het chalet, waar ook een groot raam zit, zag ik dat de ondervloer helemaal zwart en wit, schimmel, uitgeslagen was! Tevens was de vloer zeer nat en stond er water op de vloer. De vloer was al zo doordrenkt van het vocht dat ik er een gat in kon maken.
Wij hebben iemand in de arm genomen, bouwer van chalets, om hierna te kijken. Deze specialist bevestigde dat dit kwam door een lekkage aan het raam, maar kon niet precies zeggen waar, en dat deze lekkage al een aantal jaren aanwezig is.
Om het te herstellen moet het hele voorraam eruit en een gedeelte van de vloer moet worden vernieuwd! Kosten hiervan € +/- 2700,00.
Kan ik deze kosten, of een gedeelte hiervan, vorderen bij de verkoper?
Volgens mij zijn dit verborgen gebreken die je bij de verkoop niet kunt zien.

Dat valt te betwijfelen omdat op u ook een onderzoeksplicht rust. Maar als verkoper het wist dan kan je betogen dat hij een spreekplixht had. Maar het is niet makkelijk: op een koper rust ook de plicht het gelichte voorafgaand aan de koop te inspecteren Mick Veldhuijsen

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Veldhuis.

Bij bezichtiging en aankoop van chalet gecontroleerd op gebreken, zoals lekkages.
Als er lekkages aan het dak zouden zijn geweest, dan zou je dat hoogstwaarschijnlijk zien aan donkere plekken bovenaan de muren of strepen op de muur waar het water zou lopen.
Echter omdat bij een vloer te zien is moeilijk!
Bij de deurtjes die aanwezig zijn rondom het chalet was toen niets te zien van lekkages.
Zelfs nu niet, want op de betreffende plaats zit een deurtje aan de buitenkant, is onder het chalet niets te zien. De vloerplanken aan de onderkant zijn helemaal droog.
Zou ik iets hebben moeten controleren, dan zou ik op diverse plaatsen de vinyl hebben moeten opnemen om een eventuele lekkage te zien! Maar dan ga je de vloer ook uit zijn verband halen.
Of een verkoper hierop zit te wachten tijdens een verkoop, betwijfel ik!

Met vriendelijke groet,
Ton Nulens


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag