Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verantwoordelijkheid plavuizen in huurwoning

Wij staan op het punt een huurwoning (woningbouwvereniging Rondom Wonen) te accepteren. Hierbij stelt de verhuurder dat wij de plavuizenvloer en granol op de muren in de woning moeten accepteren. Hierbij stelt de verhuurder de regel dat wij verantwoordelijk zijn voor eventuele schade. De vloer is nu heel, maar er zijn geen extra tegels ter vervanging aanwezig. Mocht er een tegel kapot gaan, dan zijn wij waarschijnlijk genoodzaakt de hele vloer te verwijderen. Dit brengt behoorlijke kosten met zich mee omdat er ook vloerverwarming in zit.

Daarom hebben wij een ander voorstel gedaan, waarbij de verhuurder de kosten voor vervanging op zich neemt. Wij zien de huidige plavuizenvloer als ondervloer. Kunt u mij zeggen of wij dit mogen weigeren?

Ondertussen zet de verhuurder druk door ons iedere keer deadlines van minder dan een dag voor tekenen op te leggen. Ook hebben wij gevraagd om het huurcontract ter inzage te ontvangen. Helaas gebeurd dit niet, er wordt automatisch een afspraak voor tekenen voor ons ingepland.

Zelf aangebracht voorzieningen welke duurzaam met de grond of het fundament van het huis zijn verbonden kunnen in een aparte bijlage worden overgenomen van de oude huurder naar de nieuwe huurder of van verhuurder naar de nieuwe huurder. Is een dergelijk overdrachtsdocument niet aangeboden dan hoort een vaste vloer als duurzaam verbonden bij het gehuurde en huurt u dat dus ook. Indien een gebrek in dat geval opkomt uit zichzelf ( niet door uw toedoen) dan moet verhuurder dat repareren op zijn kosten niet u.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag