Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verantwoordelijke extra kosten onderhoudswerken boeiboord erfgrens?

Wij wonen hier bijna 5 jaar en willen onze schuur- en garage boeiborden door een aannemer laten vervangen door trespa. Dat is hard nodig, want de verf bladdert af en aan de achterzijde van de garage is het hout in geen 40 jaar behandeld en zacht/rot.
Onze garage grenst aan de achterzijde aan de tuinen van twee buren. De ene buur heeft een balk op onze boeibord geschroefd en daaraan zijn pergola bevestigd. De andere buur heeft een lat op onze boeibord bevestigd als drager van de sporen en panlatten van een open houtopslag van ca 2,5 m2 die gedekt is met dakpannen. De aannemer stelt dat de buren hun aangebouwde bouwsels moeten losmaken op hun eigen kosten of hij brengt € 400 extra in rekening voor een provisorische oplossing voor het afdakje die dient om de boeibord te kunnen vervangen.
De buren (80+ers) hebben er niet echt zin in, vinden ook niet dat zij hun deel van de kosten zouden moeten betalen en doen ook nog de volgende twee uitspraken. Wij hebben het altijd gezien als onze tuinmuur. Het zit al 40 jaar zo en dat zal wel onder verjaring vallen of misschien heeft een van uw vorige eigenaren wel aan een van onze vorige eigenaren hiervoor toestemming verleend.
De vraag is nu wat zegt de wet over deze situatie?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag