Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Verandering van functie sollicitatie plicht

Ik ben Henk 62 jaar en werkzaam bij 'beveiligingskantoor' in de functie van Hoofd Beveiliger.
Door medische beperking kan ik niet in de wisseldienst 24/7 en ben dus alleen overdag inzetbaar.(144 uur in de 4 weken)
Nu heeft het bedrijf voor mij geen Hoofdbeveiliger taak voor overdag, zij hebben (nog) geen, geen objecten meer, waar ze mij in kunnen inzetten als HB'er. ik heb dit wel ongeveer 15 jaar gedaan en diverse (grote) objecten opgestart en leiding gegeven aan 10 tot 15 man.
Omdat er geen objecten meer waren voor een HB'er ben ik nu 3 jaar gedetacheerd op een object met diverse kantoren als "Huismeester" , techniek en klusjes e.d.
Nu heeft HR voorgesteld mijn functie te wijzigen naar gewoon beveiliger (doe ik nu ook niet) omdat ik geen HB'er werk meer doe, salaris blijft hetzelfde.
Er bestaat wel een mogelijkheid dat het object waar ik nu als Huismeester werk zo maar kan beëindigen omdat de opdrachtgever een andere partij in gaat huren.
Op zich vind ik het naampje niet zo belangrijk maar zij hebben mij wel aangegeven dat als de opdrachtgever stopt en er wel een HBér functie is ik helemaal opnieuw moet solliciteren op de functie terwijl ik hem eigenlijk al heb.
De functie verandering heeft niets met bedrijfs belang te maken maar is puur omdat ik dat werk NU niet doe, dit komt doordat het bedrijf geen werk heb voor mij in de HB functie.
Mijn vragen zijn:
1. Kunnen zij zomaar van mij verwachten dat ik hun verzoek teken ?
2. Kunnen zij mij verplichten opnieuw te solliciteren bij het vrij komen of ontstaan van een HB functie terwijl ik dat eigenlijk al ben ?
3. Welke rechten verlies ik als ik mijn functietitel inlever ?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag