Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vaststelling verkoopprijs woning bij terug verkoop aan woningbouwvereniging

Ik ga mijn Kopen-met-Korting woning na bijna 14 jaar terug verkopen aan de woningbouwvereniging in verband met de aankoop van een andere woning. Ik krijg 50% van de winst (taxatiewaarde) en daarnaast 100% van de waarde van zelf aangebrachte verbeteringen/voorzieningen. In het taxatierapport is opgenomen dat de waarde van de zelf aangebrachte voorzieningen 10.000 euro bedragen. Ook is vermeld dat de CV ketel gehuurd is en dat reparatie van de lekkage bij de dakkapel wordt geraamd op 800-1800 euro. De woning is met energielabel D getaxeerd.
Na afgifte van het taxatierapport en vaststelling van de terugkoopprijs geeft de woningbouwvereniging aan dat ik de lekkage op eigen kosten moet repareren (1300 euro) en het huurcontract van de cv ketel (1,5 jaar oud) moet afkopen. Dit laatste kost mij 2049 euro.
Pas na de taxatie is er iemand geweest voor het vaststellen van het energielabel. Omdat ik goed geïsoleerd heb is dit nu energielabel B. Op grond hiervan wordt de reeds vastgestelde verkoopprijs niet verhoogd.
Ook vind ik het bedrag voor de zelf aangebrachte verbeteringen erg laag. Aan isolatie heb ik circa 2000 uitgegeven, aan het bevloeren van de zolder minimaal 1000 euro, de bijkeuken is verbouwd, verbreed, geïsoleerd, dak vernieuwd (was eerst golfplaat), de meterkast vernieuwd en uitgebreid van 3 naar 12 groepen (totaal 7000), een nieuw zonnescherm van 2000 aangebracht in 2020, een en ander in de tuin verbeterd (kosten minimaal 1200), pvc vloer op begane grond (3500 euro, 2010) inclusief vloerbedekking trap en laminaat boven (minimaal 500) (2010), Etna gasplaat en oven (min 1000 euro), rolluik beneden voorkant (ca 500 euro, 2020), plafond (Agnesplaten) en lampen/elektrisch vernieuwd (2010) spouwmuur na geïsoleerd, deels HR++ glas (glas in voordeur 1000, in bijkeuken 500), dakisolatie zolder (minimaal 2000).
Ik vraag mij met name af of het correct is dat de prijs hetzelfde blijft met een nieuw energielabel dat niet in de taxatie is opgenomen en ik vraag me af of de kosten van de lekkage nog wel voor mijn rekening zouden moeten zijn gekomen en of het terecht is dat ik de kosten voor de CV ketel helemaal zelf moet voldoen, want toen ik de woning kocht zat er een hele oude CV ketel in die steeds storingen en lekkage veroorzaakte zodat ik uiteindelijk wel een nieuwe ketel moest laten plaatsen. Aangezien er plannen zijn voor stadsverwarming leek het mij niet zinvol om dan nog een nieuwe ketel te kopen en heb ik er een voor 5 jaar gehuurd. Ook vraag ik me af of de zelf aangebrachte voorzieningen niet te laag zijn ingeschat. En klopt het dat men voor de verkoopprijs is uitgegaan van de taxatiewaarde en niet van de verwachte verkoopprijs op de vrije markt die waarschijnlijk nog hoger zal liggen. Men weet overigens nog niet of men de woning opnieuw gaat verkopen of weer gaat verhuren. Het verkoopcontract ligt inmiddels bij de notaris maar ik wil toch graag nog advies hierover inwinnen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag