Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vastgelegde afspraak ruil spullen na scheiding ?

Ik ben sinds kort gescheiden en heb, door middel van een mediator, afspraken gemaakt met mijn ex vrouw om achterliggende spullen te ruilen. Er wordt alleen geen actie ondernomen en ik ben al een paar maanden aan het wachten, sinds de scheiding is afgerond en voorheen sinds de afspraken waren vastgelegd.
Ik heb contact opgenomen met deurwaarders maar dat is een dure grap voor maar een paar dingen en er wordt mij verteld dat vastgoed ruilen niet een rechttoe rechtaan iets is.
Wat zijn mijn opties hier? Ik wil graag verder met m'n leven maar deze situatie blijft als een donkere wolk boven mij hangen.

Het spijt me te horen dat je in een moeilijke situatie verkeert na je scheiding. Het is begrijpelijk dat je graag verder wilt met je leven en de kwestie van de spullen wilt oplossen. Hier zijn een paar mogelijke opties die je kunt overwegen:

Communicatie: Probeer eerst en vooral opnieuw met je ex-vrouw te communiceren. Misschien is er een misverstand ontstaan of zijn er andere redenen waarom de spullenruil nog niet heeft plaatsgevonden. Probeer beleefd en respectvol te zijn en stel voor om samen een datum en tijd af te spreken om de ruil te voltooien.

Bemiddeling: Als directe communicatie niet werkt, kun je overwegen om opnieuw contact op te nemen met de mediator die je hebt gebruikt tijdens de scheiding. Leg de situatie uit en vraag om hulp bij het oplossen van het geschil over de spullenruil. De mediator kan mogelijk helpen bij het faciliteren van een oplossing en ervoor zorgen dat beide partijen zich aan de afspraken houden.

Juridische stappen: Als de bovenstaande opties niet tot een oplossing leiden, kun je overwegen juridische stappen te nemen. Raadpleeg een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht om advies te krijgen over de specifieke juridische mogelijkheden in jouw rechtsgebied. Dit kan onder meer het indienen van een gerechtelijke vordering om naleving van de afspraken af te dwingen, of het zoeken naar alternatieve juridische remedies om de situatie op te lossen.

Alternatieve oplossingen: Als de spullen die je wilt ruilen niet van grote waarde zijn, kan het de moeite waard zijn om te overwegen ze los te laten en verder te gaan met je leven. Het kan emotioneel en financieel uitputtend zijn om te proberen vast te houden aan bepaalde items. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of het de strijd en kosten waard is om deze specifieke spullen terug te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag