Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vast contract vs beroepservaringsperiode

Mijn vriendin is op een beroepservaringsplek positie op 13-08-2018 gestart. Ze heeft drie contracten gekregen en de laatste loopt dus volgende maand af. Tot en met vandaag heeft ze nog geen bericht gekregen over of haar contract wordt verlengd. Betekent dit, omdat werkgever een maand opzegtermijn heeft en er al 2 jaar en 11 maanden voorbij zijn, dat ze automatisch een vast contract heeft?

Daarnaast staat in der Cao: "4 Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gesloten met een werknemer die de beroepservaring periode doorloopt, eindigt na het behalen van het certificaat, indien dat binnen de looptijd van de arbeidsovereenkomst is of op einddatum van het contract, indien genoemde situatie zich niet voor het einde van de arbeidsovereenkomst voordoet. "

Ze heeft alle dingen gemaakt voor die beroepservaring periode gehaald en krijgt in september haar certificaat (ze wordt dan ook opgenomen in het NL architecten register).

Dus het laatste contract loopt af voordat ze het certificaat overhandigt krijgt, al heeft ze wel 'de examens al gehaald'.

Ze krijgt trouwens wel een gewoon salaris, geen stagevergoeding oid.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag