Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vast contract na meerdere tijdelijke contracten?

Ik werk nu net iets meer dan 2,5 jaar bij hetzelfde bedrijf, voor dezelfde werkgever, op dezelfde locatie binnen hetzelfde concept. En mijn functie valt onder het CAO GGZ. Het eerste jaar (de eerste 2 tijdelijke contracten) had ik een andere functie welke viel onder de ene BV (voor het gemak en de anonimiteit even BV X). Na dat eerste jaar ben ik gewisseld van functie en daarmee BV X verlaten en overgegaan naar een andere BV, BV Y. Tijdens het gesprek is mij gezegd dat ik weer onderaan ging beginnen omdat dit een andere BV was. Dus opnieuw "contracten verzamelen" richting een vaste aanstelling en ook onderaan beginnen in de schaal. Inmiddels zit ik in mijn derde contract van BV Y en zijn er een aantal collega's die dezelfde functiewissel als ik hebben gehad. Één van deze collega's vertelde mij een vaste aanstelling te krijgen omdat hij hier recht op had na het aantal tijdelijke contracten wat hij had gehad bij zowel BV X als BV Y. Vol verbazing ben ik naar mijn teamleider gegaan en deze ging het oppakken met HR. Desondanks wil ik hier zelf meer informatie over want ik begrijp er niets meer van.
Maar nu heb ik een paar opvolgende vragen:
1. Moet mijn werkgever mijn tijdelijke contracten bij elkaar optellen ongeacht het niet dezelfde BV is? Het is wel hetzelfde bedrijf.
2. Zo ja, moet mijn werkgever mij nu dan per direct een vaste aanstelling geven? Ik zit namelijk bij elkaar opgeteld al in mijn vijfde tijdelijke contract.
3. Zo ja, moet dit dan ook met terugwerkende kracht gebeuren? Dus dat ik een vaste aanstelling krijg die ingaat vanaf het moment dat mijn derde tijdelijke contract afliep.
4. Betekent een vaste aanstelling ook dat ik een schaal omhoog ga?
5. En als het antwoord op vraag 3 en 4 beide ja is, betekent dit dan ook dat ik met terugwerkende kracht recht heb op het salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering wat ik nu niet heb gehad?
6. En wat zou ik eventueel kunnen doen wanneer ik hier wel allemaal wel recht op heb, maar mijn werkgever hier geen gehoor aan geeft?
Ik heb al op het internet gezocht naar antwoorden op deze vragen maar de situatie zit zo complex in elkaar dat ik er niet uit kom. Dus ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag