Stel vraag

Particulier


Vanwege een versleten tussenwervervelschijf en een hernia wil ik een opreatie laten doen in Belgie.
Bij het eerste telefonisch contact met mijn verzekering hierover, werd me verteld dat de prothese die geplaatst wordt, niet vergoed wordt, maar de operatie en hospitalisatie zouden ze wel vergoeden.
Na nog wat telefoontjes en het indienen van de machtiging kreeg ik echter toch te horen dat de gehele ingreep NIET vergoed zal worden.
Ik heb hierover 2 vragen. Kan ik iets met het feit dat de verzekering eerst wel een gedeelte van de kosten zou vergoeden? En als de gehele operatie niet door de verzekering vergoed wordt, ben ik dan wel verzekerd voor eventuele complicaties? (Als er bijvoorbeeld tijdens de operatie een groot probleem voordoet met ernstige gevolgen)

Heeft u eea schriftelijk bevestigd gekregen dat de operatie gedeeltelijk vergoedt zou worden? Of heeft u hierover alleen telefonisch contact gehad? Dan is het mogelijk dat de verzekering een notitie heeft gemaakt van hetgeen besproken is. U zou dan een klacht kunnen indienen ivm het geven van verkeerde informatie. Het kan zijn dat de verzekeringsmaatschappij dan in het kader van een coulanceregeling toch iets voor u kan doen, maar dat is geheel afhankelijk van het beleid van de verzekeringsmaatschappij. Wellicht heeft u een tussenpersoon die u hierbij kan helpen te bemiddelen.
Op het moment dat de verzekering de gehele operatie niet vergoedt, dan is dus waarschijnlijk ook de gevolgschade van de operatie niet verzekerd, maar ook dat zou dan in de polisvoorwaarden moeten staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag