Consument, Verzekering, Schade
Particulier
Of dat vergoed wordt, staat in de polisvoorwaarden. Ik adviseer u daar in te kijken, mocht u er niet uitkomen dan kunt u via deze site een vervolgvraag stellen.
Wat bedoelt u trouwens met 'bedrijfsmatige laptop'? Is de laptop van een werkgever, of is uw partner zzp'er en heeft zij de laptop zakelijk gekocht? In het eerste geval zou de schade zonder meer onder dekking van de AVP-polis moeten vallen.
Reactie van de vraagsteller
Beste Rudolf, bedankt voor je reactie.
De laptop behoort toe tot de BV van mijn partner die 1/5 aandeelhouder c.q. eigenaar is van de BV. Hij had de laptop bij ons in huis liggen toen ik er schade aan aangebracht heb.
De maatschappij (Noordhollandsche) wijst de schade af en zegt dat het niet onder de AVP dekking valt. Men wijst het of op grond van "hoedanigheid" omdat aangenomen werd dat de laptop gebruikt werd t.b.v. het uitoefenen van een bedrijf. Dat is echter niet juist en dat heb ik voorgelegd aan de maatschappij (er was tijdens het ontstaan van de schade geen sprake van het uitoefenen van een bedrijf).
Ik heb aangegeven dat ik van mening ben dat waneer ik als privé-persoon schade toebreng aan een ander (in dit geval dus de BV waar mijn partner deels eigenaar van is) dit m.i. onder de AVP valt. Daar reageerde mijn tussenpersoon op dat de maatschappij zich dan waarschijnlijk op "opzicht" zou beroepen en niet zal uitkeren.
Als de laptop aantoonbaar van de B.V. is, zou ik zeggen dat de zaak onder de AVP-dekking moet vallen. Het is ten slotte een roerende zaak van een 'derde'. Het gaat m.i. ook niet om hoe de laptop werd gebruikt maar wie de eigenaar is.
Het gaat om de inhoud van de polis. In veel AVP-verzekeringen staat een opzichtclausule die juist dekking nog uitsluit, hoewel de laatste jaren die clausule vaak wat milder is. Goed de polis lezen dus.