Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Valt mijn pauze onder werktijd?

Hallo,
Ik werk ruim 4 jaar als stalmedewerker (dus geen chauffeur) bij een paardentransportbedrijf welke valt onder de CAO Beroepsgoederenvervoer.
Heb een arbeidscontract voor onbepaald tijd van 20 uren per week en wel 4 dagen van maandag t/m/ vrijdag van 7.30uu tot 12.30 uur.
Vandaag is er een verschil van mening ontstaan wat betreft de koffiepauze van ca. 15 minuten om 9.30 uur.
Er wordt nu gezegd dat deze tijd niet onder werktijd valt maar mijn eigen tijd is wat betekend dat ik de iedere week ongeveer 1 uur te veel heb geschreven op mijn weekstaat(ruim 4 jaar lang). Ik ben er vanuit gegaan dat dit deze pauze werktijd is omdat dit bij mijn andere werkgevers ook altijd het geval is geweest . Ik kan in de CAO hiervan niets terug vinden welke regels hiervoor zijn afgesproken voor kantoor/stalpersoneel. Graag u reactie wat hier de regels voor zijn en hoe ik dien te reageren als ik daadwerkelijk 1 uur te veel heb geschreven ca. 4 jaar lang.

Vriendelijke Groet,

Geachte heer, mevrouw,

In de Arbeidstijdenwet staat niets over doorbetaling tijdens pauzes. Tijdens pauzes werkt u niet en heeft u geen recht op loon. In uw arbeidsovereenkomst of cao kunnen afspraken staan over doorbetaling van loon tijdens de pauze.

Nu de situatie al ruim 4 jaar voortduurt kan in redelijkheid mijn inziens worden aangenomen dat de - stilzwijgende - afspraak is gemaakt dat de pauze wordt doorbetaald.

Ik adviseer u om de situatie te bespreken met uw werkgever en in overleg te komen tot een oplossing.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag