Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Valt de waardevermindering van het huis ergens te verhalen?

Goede middag,

Mijn moeder woont in een dorp. Naast en achter haar zit een zaadbedrijf dat de oude lage kassen vervangt door schuurkassen van 7 m hoogte.
Voorheen zag je niks hiervan door de coniferen en had ze een mooi uitzicht. Nu is haar hele uitzicht weg. De gemeente gaf aan dat het bedrijf zelfs tot 10m hoogte zou mogen bouwen. Lijkt me toch raar, zo midden in het dorp.

Door de bouw is haar hele uitzicht weg en wordt het huis aanzienlijk minder waard.

Wij zouden graag willen weten of dit zomaar kan? Mag de buurman zo hoog bouwen en welke afstand moet aangehouden worden van de erfgrens? Valt de waardevermindering van haar huis nog ergens te verhalen.

Mogelijk woont ze aan een grensgebied en mag de buurman naar de huidige regels van het bestemmingsplan inderdaad zo hoog uitbouwen. Ik denk dat een hoge uitbouw ook al eerder toegestaan was, in dat geval kan uw moeder niet zonder meer een beroep doen op het recht van uitzicht in de vorm van erfdienstbaarheid. Voor een compleet antwoord kan ik omgevingsonderzoek uitvoeren en rechtspraak toetsen op dit specifieke onderdeel van het burenrecht.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag