Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vallen kosten balkonconstructie onder onderhoudsplicht?

Ik bezit een benedenwoning en samen met de eigenaar van de bovenwoning zitten wij in de VvE. Hiervan is er een splitsingsakte waarin wordt verwezen naar Reglement van splitsing van eigendom 1973. Nu is er sprake van lekkage in de bovenwoning en heb ik lekkage. De lekkage in de bovenwoning wordt veroorzaakt door het balkon op de 3 verdieping. Mijn lekkage wordt veroorzaakt door het balkon op de 2de verdieping van de bovenwoning. Onder het regelement B, artikel 2 wordt beschreven welke onder de gemeenschappelijke gedeelten vallen en onder C, artikel 10 het gebruik, het beheer en het onderhoud van privé gedeelten. Zo valt de balkon constructie onder B, artikel 2 en onder C, artikel 10 het onderhouden van privé gedeelten waaronder de afwerklagen van vloeren en balkons.
Nu is ons niet duidelijk wanneer er sprake is van kosten die vallen onder de balkon constructie en wanneer onderhoud van het privé gedeelte. Voor beiden balkons geldt dat ik daar geen toegang toe heb en behoren deze mijns inziens tot het privé eigendom van de bovenwoning.
Voor de reparatie van de lekkage zijn de volgende kostenposten opgegeven: Houtwerk van balkon halen, balkon dek schoonmaken, oude zink dak verwijderen, nieuw epdm dak plakken incl. nieuwe afvoer en vergaarbak, nieuw lood plaatsen, afkitten, lekkage plekken binnen isoleren en wit spuiten.
Mijn vragen zijn de volgende:
1. Wat wordt er precies bedoeld met een balkon constructie, wat valt hieronder, aan welke kostensoorten kan ik denken?
2. Is het juist dat de balkons van de bovenwoning tot het privé eigendom van de bovenwoning behoren?
2a. Zo ja klopt het dan dat alleen voor reparatie/renovatie van de balkon constructie wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de kosten daarvan.
3. Welke onderdelen behoren tot het onderhoud van de afwerklagen van vloeren en balkons, aan welke soort kosten kan ik denken?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag