Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vakantiedagen terugbetalen?

Ik heb enkele maanden gewerkt bij een werkgever onder een 36 uurscontract. Ik ben vorige maand aan een voltijd studie begonnen en heb daardoor voor mijn opzegtermijn aangegeven dat ik in september weg zou gaan. Nadat ik dit bij mijn manager heb voorgelegd, hebben we in overleg besloten om van mijn 36 uurscontract een 8 uurscontract te maken wat in september in zou gaan.
De manager heeft dit mondeling goedgekeurd met als enige obstakel nog om goedkeuring te krijgen van de directeur. Omdat de manager zelf toen op vakantie gegaan is, heeft dit even stil gelegen. Na het terugkomen van de manager is de directeur direct op vakantie gegaan. Hierdoor werd het erg ver naar voren geschoven.
Het kwam er nu op neer dat de goedkeuring van de directeur in de laatste week van mijn 36 uurscontract toegezegd zou worden. Toen heeft de directeur onverwachts in die laatste week geen goedkeuring gegeven. Dit is mij laten weten in mijn laatste 10 minuten van mijn 36 uurs contract waarbij mij dus is verteld dat ik niet meer terug hoef te komen. De opzegtermijn hebben ze wel laten varen doordat ik de week erna voltijd ging studeren en daardoor een maand school zou missen, dit wilde ze me niet aandoen.
Nu willen ze dat ik de vakantie-uren die ik teveel heb opgenomen -wat een bedrag van 714 euro zou zijn- terugbetaal. Ik zou echter als ik vooraf had geweten dat ik geen vervolg contract zou hebben gekregen, niet zoveel vakantiedagen hebben opgenomen.

Mijn vraag is dus of ze mij zo aan het lijntje hebben mogen houden door wel mondeling (zo goed als) goedkeuring te geven maar pas in de laatste 10 minuten te zeggen dat mijn contract niet wordt overgezet.

Als extra notitie: tijdens mijn werkperiode was er op het bedrijf geen HR afdeling aanwezig waardoor ik geen hulp daar kon vragen.

Alvast bedankt!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag