Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vakantie annuleren wegens ziekte?

Wij zouden 6 december op vakantie gaan naar Zuid -Afrika. helaas heeft mijn echtgenoot een hersenbloeding gehad. Dus was ik genoodzaakt de reis te annuleren.
Nu is het probleem het volgende, wij hebben ooit een doorlopende annulering-reisverzekering afgesloten.
Maar nu schijnt het dat de er een maximum bedrag door de verzekering uitgekeerd kan worden, het staat waarschijnlijk zo in polis, ik heb er niet bij stilgestaan dat ik de verzekering moest upgraden. Ik heb jaren zo gereisd en heb dit dus nooit gedaan.
Maar ik vraag mij af of de reisorganisatie niet de rest van de reissom dient uit te keren.
Ik had ooit begrepen dat bij annulering je de rest van de reissom terugkrijgt van de reisorganisatie, ook gezien de (bijzondere) reden van de annulering.

Ik hoop dat ik zo duidelijk ben geweest en u mij hierbij enig advies kunt geven.

Ik hoop dat het herstel van uw echtgenoot goed verloopt.

Met betrekking tot uw vraag, is de procedure na annuleren van een reis afhankelijk van de bepalingen van de annuleringsverzekering en de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Over het algemeen, worden de kosten van een geannuleerde reis vergoed door de annuleringsverzekering tot aan het maximum bedrag dat in de verzekeringsovereenkomst is vastgesteld.

Als dit maximum bedrag lager is dan de totale kosten van de reis, moet u in principe zelf het verschil betalen. De reisorganisatie is meestal niet verplicht om de rest van de reissom terug te betalen, tenzij de annulering is veroorzaakt door een fout van hun kant of er sprake is van overmacht.

Bijzondere redenen van annulering, zoals ernstige ziekte, worden inderdaad vaak door de annuleringsverzekering gedekt. Echter, het exacte bedrag van de vergoeding is afhankelijk van de specifieke voorwaarden van uw verzekering. Ik raad u aan om de polis van uw annuleringsverzekering en de algemene voorwaarden van de reisorganisatie goed door te lezen. Indien u vragen heeft over deze documenten, is het wellicht nuttig om contact op te nemen met een jurist of een andere rechtsexpert.

Houd er ook rekening mee dat sommige reisorganisaties een optie aanbieden om een voucher of een alternatieve reis aan te bieden voor de geannuleerde reis. Dit kan dan zo zijn dat u dan de reis op een later tijdstip alsnog kunt maken.

Let op: dit advies is gebaseerd op algemene regels en procedures en kan afwijken van uw specifieke situatie. Voor gepersonaliseerd juridisch advies is het raadzaam om een gespecialiseerde jurist te raadplegen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag