Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Uitzetting door huurbaas en verhoging huurprijs?

Al jarenlang huur ik (aantoonbaar met bankafschriften) een appartement boven mijn werkplek (chef kok bij restaurant) in het pand van mijn huidige werkgever. (Werkgever huurt dit pand ook, dus onderverhuur). Al meerdere malen in de loop der jaren heb ik gevraagd om een huurcontract maar deze wilde hij niet geven zonder reden. Wel sta ik jarenlang ingeschreven bij de gemeente op dit adres. Tussentijds is mijn vriendin, nu vrouw, er ook bij betrokken en staat hier ingeschreven en hebben we een zoon van 9 weken.

Bij mijn werkgever heb ik aangegeven dat ik minder wilde werken om meer bij mijn zoon te kunnen zijn. Hij kon niet geheel aan mijn werkgerelateerde wensen voldoen en gaf mij dan ook de keuze om te blijven onder de huidige omstandigheden of om op zoek te gaan naar iets anders, maar woningbehoud was wel mogelijk.
De keuze is gemaakt om ander werk te zoeken en al snel had ik een nieuwe baan en gaf ik dit door aan mijn werkgever. Nu komt hij op alle mondeling gemaakte afspraken over de woonsituatie terug en hebben we een mail ontvangen waarin staat dat ik vanaf mijn laatste werkdag 18 augustus a.s, na 6 maanden de woning moet verlaten omdat het dan beschikbaar moet zijn voor een eventuele nieuwe medewerker. Ook krijgen we geen 'korting' meer op de woning zoals hij dat beschrijft en moeten we de 'officiële' huurprijs gaan betalen van bijna € 500 ,- meer per maand. Hij zegt dat ik al die jaren 'korting' heb gekregen op de huurprijs voor het draaien van overuren en andere extra werkgerelateerde taken die zijn verricht in de loop der jaren, maar dit is nooit eerder besproken of vastgelegd. Er wordt nu doodleuk gezegd dat ik maar niet mijn baan bij hem had moeten opzeggen dan hadden we nu niet in deze situatie gezeten. Deze belachelijke verhoging kunnen wij ook financieel niet betalen en voelt als intimidatie om ons er zo snel mogelijk uit te krijgen.

Onze vraag is dus, kan mijn werkgever ons zo op deze manier uit de woning zetten en kan hij zomaar de huurprijs verhogen met zo'n groot bedrag terwijl we ook al in januari een verhoging van het huurbedrag hebben gehad van 150€? Wat zijn onze rechten ondanks dat er geen huurcontract is maar wij dus wel staan ingeschreven op het adres en jarenlang huur aantoonbaar hebben betaald netjes op tijd.

Ook met oog op de woningmarkt is de kans op een nieuwe betaalbare huurwoning op korte termijn klein en staan we straks op straat met een baby, waar kunnen we aankloppen voor hulp?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag