Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Uitrit veranderen

Wij hebben een omgevingsvergunning aangevraagd voor het veranderen van onze uitrit. De bestaande uitrit is 3 meter breed en wij willen deze vergroten naar 8 meter. Nu heeft de gemeente geen beleidsregel voor de maximale breedte van een in/ uitrit. Het uitgangspunt is dat het niet ten koste mag gaan van een openbare parkeerplek/ openbaar groen (van beide is geen sprake).

Nu heeft de afdeling verkeer gemeten en het volgende aangegeven:
- De totale afstand van de bestaande inrit tot de hoek bedraagt 15,5 m1
- Aangezien er binnen 5 m1 vanaf de hoek niet mag worden geparkeerd, blijft er 10,5 m1 over.
- Dit is, gerekend met de norm van 6m1 voor langsparkeren voldoende voor 1 voertuig.
Wanneer er toestemming wordt gegeven voor een verbreding van 1,5 m1 blijft er resp. 9,0 m1 over. Nog steeds voldoende voor 1 parkeerplek.

Ik begrijp niet waar de ambtenaar een verbreding van 1,5 meter vandaan haalt. De vergunningsaanvraag heb ik aangepast voor het verbreden van de uitrit met 4,5 meter. Er blijft dan 11 meter over (eerste 5 meter mag niet geparkeerd worden en dan 6 meter voor langsparkeren). Bij navraag geeft de gemeente aan dat ze maximaal 4,5 meter handteren want dit is een gangbare maat in het land.

Ik zie hier geen juridische grondslag voor en ben benieuwd naar wat mijn opties zijn.

Groetjes

De gemeente beroept zich nu op een algemeen ongeschreven regel van beleid en moet dit extra gaan motiveren. Vraagt u naar de geschreven regel of waar de gemeente haar kennis vandaan heeft nu u nog in de aanvraagfase zit.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,

Bedankt voor je reactie.

Er is geen geschreven regel. Kan de gemeente zich beroepen op een ongeschreven regel? Ik ben ook benieuwd of de gemeente mijn aanvraag kan weigeren. Zo ja, heeft het dan zin om in beroep te gaan?

Groetjes Edwin


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag