Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Uithuiszetting zoon?

Mijn 2 oudste zonen blowen, roken en drinken . Vooral mijn zoon van 26 jaar mishandelt mij geestelijk door mij uit te schelden. Hij heeft een goede baan, maar is dominant agressief. Met zijn vader heeft hij geen contact. Hij heeft voor niemand respect, alleen op zijn werk.

In Nederland hebben ouders over het algemeen de plicht om te zorgen voor hun minderjarige kinderen, maar deze plicht eindigt doorgaans wanneer het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Dit betekent dat je over het algemeen geen wettelijke verplichting hebt om je volwassen zoon van 26 jaar in huis te houden.

Als je echter besluit om je zoon uit huis te zetten, is het belangrijk om je bewust te zijn van mogelijke juridische gevolgen. Bijvoorbeeld, als je zoon kan aantonen dat hij financieel afhankelijk is van jou of dat hij geen andere geschikte woonruimte kan vinden, kan hij mogelijk een beroep doen op de rechter om te voorkomen dat hij uit huis wordt gezet.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat als er sprake is van geweld, misbruik of bedreigende situaties, er mogelijk beschermende maatregelen kunnen worden genomen. In dergelijke gevallen kun je contact opnemen met de politie of een advocaat om juridisch advies te krijgen over mogelijke stappen die je kunt nemen om jezelf en andere gezinsleden te beschermen.

Om een gedetailleerd advies te krijgen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie, raad ik je aan om contact op te nemen met een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag