Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Uithuiszetting door verhuurder?

Mijn zus huurt een woning inmiddels ongeveer 25 jaar. Deze woning was van een eigenaar van een camping. Inmiddels is deze eigenaar overleden en is de woning door de erfgenamen verkocht aan de nieuwe eigenaar met de kennisgeving dat deze woning door mijn zus wordt gehuurd.
De nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat hij mijn zus als huurder respecteert maar hij heeft aan haar gevraagd of zij de woning wil verlaten zodat zijn zoon daar kan gaan wonen om de bedrijfsvoering van de ook aangekochte jachthaven te kunnen uitvoeren.
Mijn zuster is eventueel bereid te verhuizen wanneer zij voor een geschikte nieuwe huurwoning gaat zoeken. Inmiddels heeft zij zich ingeschreven in Zwolle en Hattem. Tot op heden is er nog geen geschikte woning gevonden.
Nu begint de verhuurder toch aan te dringen dat zij graag willen hebben dat zij de woning verlaat omdat zij niet vaak aanwezig is op dit adres! Mijn zuster is tijdelijk mantelzorger voor onze moeder en verblijft regelmatig langer bij haar moeder.
De verhuurder wijst haar er ook op dat zij niet heeft gereageerd op een door hem aangeleverde huurwoning in Beltschutsloot.
Daarnaast heeft hij contact opgenomen met de verhuurder van onze moeder met de vraag of mijn zuster bij mijn moeder in kan gaan wonen en dat ze gezamenlijk de huur van het appartement gaan betalen zodat zij bij overlijden van onze moeder het appartement kan blijven wonen.
Dit is voor mijn zuster momenteel geen optie.
Kan de verhuurder op basis van deze argumenten haar uit de woning zetten en hoe kan zij het beste op de ontvangen brief reageren?
De postcode die ik hieronder meldt is de postcode van de woning van mijn zuster.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag