Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Uithuisplaatsing baby bij geen ouderlijk gezag?

Mijn vriend heeft op dit moment geen gezag over zijn twee dochters in verband met het feit dat hij 2 jaar geleden 5 maanden heeft vastgezeten en dat moeder niet voor de dochters kan zorgen. Zonder enig gesprek is hij uit de ouderlijke macht gezet, waardoor de kinderen naar een internaat zijn gegaan en een pleeggezin.
Ik ben op dit moment 6 maanden zwanger van mijn vriend. Zelf heb ik een dochter van 7 en ik ben bang dat de kinderbescherming van mijn vriend iets wil doen wat betreft de baby.
Mogen ze wat doen omdat hij geen ouderlijke macht heeft? Zelf hebben we ervoor gekozen voor nu hem niet te erkennen als vader. Pas als hij een deel van de ouderlijke macht terug heeft. Wij hadden medegedeeld dat we geen standaard relatie hebben, zeg maar niet samenwonend. Omdat ik dus bang ben dat ze iets met de baby gaan doen.
Nu mag ik niet meer zijn dochters zien, en ze mogen ook niet een dagje of weekendje naar ons komen. Omdat ze zeggen dat we geen relatie hebben, en ze willen eerst het huis zien voordat ze verder kunnen beslissen. Ik zit in dubio, ik wil graag eerlijk zijn over ons en wil graag dat de meiden eens hier kunnen komen. Maar daar tegenover staat wel de baby. En dat houdt mij tegen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag