Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Uitbetaling vakantie geld, invloed op toeslagen?

Morgen (26 oktober) ga ik mijn ontslag indienen bij de huidige werkgever.
Nu is het zo dat ik een 110 uur vakantie tegoed heb staan nog ongeveer.
De werkgever wil niet dat ik die tijd op ga nemen, maar uitbetalen lijkt mij een funeste stap voor de zorg en huurtoeslag die ik reeds ontvang.
Nu heb ik ergens gehoord dat het in bovenstaande situatie anders zou zijn...
Kunt u mij voorzien van de juiste informatie?
In de ontslagbrief heb ik opgenomen dat ik op korte termijn in gesprek wil om de beste oplossing te vinden voor werkgever en nemer.

Graag hoor ik van u.
Vriendelijk dank,

In dergelijke gevallen speelt ook altijd de vraag of de werkgever u kan verbieden uw vakantiedagen op te nemen. Zijn daar in dit geval goede redenen voor? De veiligste optie zou zijn om de vakantiedagen op te nemen.

Het lijkt me niet de bedoeling dat u problemen met toeslagen gaat krijgen omdat de werkgever geen zin heeft dat u vakantiedagen opneemt.

In sommige gevallen kunt u de belastingdienst verzoeken om een uitgekeerd bedrag niet mee te tellen voor de berekening van de huurtoeslag. Dit kan alleen voor de huurtoeslag. Of daar in dit geval voldoende gronden voor zouden zijn kan ik op basis van de huidige informatie niet beoordelen.

Mogelijk kunt u elkaar ook tegemoet komen en een gedeelte opnemen en een gedeelte uit te laten betalen. U zou bijvoorbeeld een proefberekening kunnen doen of u in de problemen komt bij een (gedeeltelijke) uitbetaling.

Desgewenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag