Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Uit problemen blijven bij niet betalen na oplichting?

Vorige week werd ik gebeld door een zogenaamd internetprotocol-bedrijf Benelux vanaf een, zo bleek later bij nakijken op 'wie belde mij?', malafide 020-telenoonnummer / persoon die zich uitgeeft als controleur van domeinnamen. Zij (klonk meer als hij, achteraf denk ik een stemvervormer) legde uit dat ze mijn bedrijfje wilde beschermen en aangaf dat een derde partij de website wilde innemen, terwijl ik zit op ... nl. Zij gaf aan dat ik het eerste recht heb op die website. Zij kon dat voor mij veilig stellen, zodat een concurrent dat niet kon. Helaas ben ik, ondanks argwaan, aan de telefoon akkoord gegaan met deze actie, heb overigens niks getekend en geen bevestiging of iets ontvangen. Ik vond het wel raar dat ik het bedrijf zo gauw niet kon vinden op internet. Nog dezelfde dag zag ik dat het betreffende website-adres door iemand anders was ingenomen. Ik heb toen gelijk alle mogelijk domeinnamen die nog vrij waren rond de bedrijfsnaam aan mijn naam gekoppeld en het telefoonnummer geblokkeerd en als malafide benoemd op internet.
Een week later zit er een factuur van dik 350 euro in mijn mail van betreffend bedrijf voor zogenaamd geleverde diensten, met een rekeningnummer in België. Die ga ik natuurlijk niet betalen en ik druk ook niet op de link in de mail. Wel wil ik antwoorden dat ik niet akkoord ga, niks ga betalen en niet in zee wens te gaan met dit malafide bedrijf en zijn vermeende diensten.
Kan ik dat nog op de volgende manier verwoorden?

Ik weiger deze factuur te betalen.
Ik heb niet om de diensten van dit in mijn ogen niet bestaande bedrijf gevraagd. Uw zogenaamde collega, die mij vorige week maandag belde (achteraf realiseerde ik me dat dat met een stemvervormer opgenomen moet zijn) heeft mij opgelicht. Dat heb ik inmiddels ontdekt uit meldingen van vele mensen die op dezelfde manier met hetzelfde telefoonnummer door uw bedrijf zijn benaderd. ‘Uw collega’ gaf aan dat ze de domeinnaam voor mij zou veilig stellen, maar intussen heeft uw bedrijf dat domein zelf ingenomen.

Ik ben niet akkoord gegaan met het verlenen van zogenaamde diensten voor een bedrag van ruim 350 euro, zoals u mij via deze factuur wilt doen betalen.
Ik zie af van verdere ‘dienstverlening’ vanuit uw bedrijf en wens niet opnieuw door uw bedrijf benaderd te worden via telefoon of mail.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag