Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Uit ouderlijke macht zetten na vondst wietplantage?

Wij hebben onze zoon afgelopen zondag 14 augustus weggehaald tijdens de vakantie bij zijn biologische vader na onze vondst van een wiet plantage in zijn garage.
We kregen het zoveelste bericht via snapchat (zoon 9 jaar) dat ie zich niet veilig voelde bij zijn vader en bang was dat ie weer pijn zou worden gedaan.
Onze zoon heeft adhd, is hoog gevoelig en waarschijnlijk autisme dus hij ervaart dingen vaak wel wat erger als het daadwerkelijk is voor een regulier persoon, maar wilden voor de zoveelste keer even komen kijken wat de situatie nu weer was, en even met vader en zoon in gesprek zoals we iedere keer doen en evt vakantie beƫindigen als het echt niet ging voor onze zoon(zal niet de eerste keer zijn dat ie eerder naar huis komt, ook vaak na een verzoek van zijn vader.
Bij openen van de voordeur door onze zoon die wachtte op ons is ons de sterke geur van wiet tegemoet gekomen, en met de aanwezigheid van allemaal plastic planten potten met gedroogde resten plant heb ik geen moment getwijfeld en ben ik in de aangrenzende garage gaan kijken.
Gisteren16 augustus aangifte gedaan en na lang twijfelen vanwege angst wat we allemaal via zijn vader op de hals kunnen halen.
Nu is dit een van de vele onveilige situaties waar onze zoon en wij mee te maken hebben en of in gezet is en hebben we al een heel dik dossier van alle gesprekken en nare situaties bij zijn vader, nu komt dit er als een bom bovenop maar weten niet of dit dus voldoende is.
Vorig jaar aangifte gedaan wegens bedreigingen via een van zijn "vriendinnen" en uit veiligheid camera's aangeschaft.
Zijn nu zoekende naar een advocaat die gespecialiseerd is in ouderlijk gezag maar denk stel hier de vraag even en kijken of ik wat meer info tot mijn beschikking heb straks.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag