Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


TvT verrekenen met vakantieuren?

Voordat ik bij mijn huidige werkgever op kantoor aan de slag ging, werkte ik op de vloer. Hier had ik een contract van 30 uur. Vaak werd ik maar 24 uur (of minder) ingepland. Nu kwam ik er achter dat ik 9,1 uur min-uren heb op mijn TvT. Ik vond dit vreemd en vroeg aan persooneelszaken dit te checken. Zij kwamen met het volgende antwoord:

We hebben nog even verder gekeken naar je TvT, de min-uren komen zo te zien uit de periode april-juni, toen ben je minder ingepland op de Pick & Pack dan je contract was. Je hebt deze uren toen wel met je maandloon uitbetaald gekregen, dus de beste manier om die nu recht te trekken is om je TvT met je vakantie-uren te verrekenen. Er zouden dan 9,10 uur van je vakantie naar je TvT gaan waardoor je TvT op 0 komt te staan en je vakantiesaldo op 42,9. Ga je hiermee akkoord?

Nu heb ik het gevoel dat dit oneerlijk is aangezien ik minder werd ingepland dan dat mijn contract is. Moet dit worden rechtgetrokken of hoort dit te worden kwijtgescholden aangezien zij mij minder hebben ingepland dan in mijn contract stond?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag