Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Transitiekostenvergoeding

1 maart 2011 ben ik parttime in dienst getreden bij mijn inmiddels ex-werknemer. Van maart 2011 tot en met oktober 2018 voor 18 uur per week en na november 2018 voor 27 uur per week (had urenuitbreiding gekregen) Na een conflict ben ik juli 2019 in de ziektewet terecht gekomen. Van september 2020 tot en met oktober 2020 heb ik gereintegreerd via urenopbouw waarna ik helaas weer uit ben gevallen. 30 maart 2022 ben ik officieel ontslagen.

Ik weet dat bruto FT omgerekend dient te worden naar bruto PT, ook dat vakantiegeld mee berekend dient te worden en ook de eindejaarsuitkering.

Maar mijn vraag is nu welk bruto FT bedrag moet ik nu meenemen in de berekening?
Is dat het bruto FT bedrag in het contract wat ik heb getekend in 2011, of bruto FT laatste maand voor 1e ziekmelding juli 2019 of meest recente bruto FT, dus ten tijde ziektewet, dus lager bruto inkomen?

Ik hoop dat u mij van een antwoord kunt voorzien

Als ik uw vraag goed begrijp zegt u dat u op 30 maart 2022 uit dienst bent gegaan, maar op welke manier heeft dat plaats gevonden? Of bedoeld u te zeggen dat u op 30 maart 2022 2 jaar arbeidsongeschikt was en is de loondoorbetaling alleen gestopt? Als u namelijk "ontslagen" bent dan moet u daar of een brief van het UWV van hebben ontvangen of een document hebben ondertekend waarin dit officieel is geregeld. Als van beiden geen sprake is, dan bent u nog altijd in dienst. We noemen dat een slapend dienstverband, omdat u wel in dienst bent maar geen loon meer krijgt. Als u namelijk uit dienst gaat (ook na twee jaar arbeidsongeschiktheid) dan hoort uw werkgever een eindafrekening op te maken en daarin is in ieder geval meegenomen de transitievergoeding. Deze wordt berekend aan de hand van uw laatst verdiende loon. Dat is niet het loon tijdens de ziekteperiode, maar wat u had gekregen in die periode als u niet ziek was geweest.
Gelet op uw bovenstaande vraag en overige is het goed om

Beoordeel dit antwoord:

hierover verder met elkaar te praten zodat ik u goed kan helpen te krijgen waar u recht op heeft. U kunt contact met mij opnemen via boksjuristen.nl (info@boksjuristen.nl of 06 21387715)

Ik hoor graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag