Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Toegang tot gehuurde wei?

Ik heb een wei gehuurd. Nu was er bij de buurman een lek in het persriool. De gemeente heeft toestemming gevraagd en gekregen van de verhuurder om mijn wei te betreden. Echter was dit niet nodig, want het kon gewoon via de buurman waar het probleem was en er is niet met mij als huurder overlegd. Ik heb in de wei 5 paarden staan en was op het moment zelf met vakantie. Ik heb contact gehad, toen was het alleen al gebeurd. Bij mijn vraag of het nu klaar was, was het antwoord: nog niet. Ik zal maandag met de aannemer overleggen en neem contact op. Toen ik er naar vroeg was het echter al weer gedaan en hebben ze weer met machine door mijn wei gereden. Palen die net gezet waren met nieuwe bedrading uit de grond gehaald en er over gereden. Diepe sporen in het gras waarvan ik me afvraag of dat voor de winter nog herstelt. Ik heb nog niet kunnen kijken, maar de nieuwe draden kunnen niet anders dan beschadigd zijn, omdat er stroom op stond die ze er niet af konden zetten.
Mijn vraag, had dit wel gemogen? Ik heb het gehuurd. Ik moet de eigenaar toegang verschaffen, maar volgens mij allen in overleg. Wie is hier nu verantwoordelijk? De verhuurder, de gemeente of de buurman. De buurman vond het wellicht wel prettig dat ze over mijn wei gingen. Terwijl over zijn erf langs het huis gewoon toegang is tot de plek. De gemeente was op de hoogte dat de grond verhuurd is want ik kreeg achteraf een mail met: dan weet u dat.

Ik ben zelf een beetje bang om er tegenin te gaan. Bang dat de verhuurder dan de huur op zegt. Had de verhuurder toegang mogen verlenen? Wellicht dacht zij dat de lekkage op mijn grond zat, maar dat weet ik niet.
Hoe kan ik het beste handelen in deze?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag