Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Tijdens ziektewet in vakantie komen werken

In zit in de eerste week van mijn vakantie en moet in de ziektewet omdat mijn spier in mijn voet gescheurd is. Nu zegt mijn baas dat als ik kn de ziektewet wil ik moet komen werken in mijn vakantie om telefoongesprekken te doen zodat ik mijn voet niet belast, maar ik heb nog nooit gehoord dat je in je ziektewet in je vakantie moet komen werken, hoe zit dat?

Mijn contact loopt 30 september 2021 af en ik heb drie cursussen ingelland staan wbt de kinderopvang, nu zegt een collega dat wanneer je aangemeldt staat voor de cursus en je wilt deze niet doen dit voor eigen rekening geldt. Dit zou dis betekenen dat ik drie cursussen van mijn eigen salaris moet vergoeden, mag dit zomaar? Ik sta er voor aangemeldt maar heb ze nog niet gevolgd en heb voor mijn vakantie aangegeven dat ik de cursussen dit jaar niet wilt doen ivm mijn gezondheid die achteruit is gegaan. Heb ik consequenties als ik ontslag wil nemen mbt de cursussen. Want een bedrijf zou als het goed is kunnen zeggen dat iemand ontslag nam of iets anders en ze krijgen de cursus terug. Alvast bedankt!

Indien u tijdens vakantie ziek wordt, dient u zich op de normale wijze bij uw werkgever ziek te melden. De ziektedagen zullen niet van het vakantietegoed afgaan. Ervan uitgaande dat u arbeidsongeschikt bent, zult u niet kunnen werken en zou de werkgever uw arbeidsongeschiktheid hooguit kunnen laten toetsen door u naar de bedrijfsarts te sturen. Indien die meent dat u (wel) bepaalde werkzaamheden kunt uitvoeren, dient u zich daaraan te conformeren. Het is niet aan de werkgever om deze toetsing zelf te maken, aangezien hij geen bedrijfsarts is. Overigens ben ik het met u eens dat u al geen werkplicht had op grond van het feit dat u vakantie had. Ik veronderstel dat de werkgever met die vakantie heeft ingestemd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag