Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Tijdens het uitlaten van mijn hond is hij aangevallen door een andere loslopende hond. Mijn hond was aangelijnd. Tijdens het hondengevecht was er ook een agent aanwezig die heeft gezien dat mijn hond aangelijnd was en aangevallen werd. Hij heeft hier ook een verklaring over afgelegd. Nu wil de eigenaar van de andere hond mijn dierenartskosten niet betalen. Hoe kan ik nu ervoor zorgen dat ik toch mijn geld terug krijg.

De eigenaar van de hond is zonder meer aansprakelijk. Voor dieren geldt namelijk een risico-aansprakelijkheid en dat betekent dat je aansprakelijk bent voor de schade door jouw dier veroorzaakt of je daar nu iets aan kon doen of niet.

Als u naam en adres heeft kunt u de eigenaar schriftelijk aansprakelijk stellen voor de schade; wellicht biedt zijn WA-verzekering dekking. Zo niet dan zal hij zelf moeten betalen. Doet hij dat niet dan zit er niets anders op dan een procedure te voeren bij de kantonrechter. U heeft hier geen advocaat voor nodig. Of het de moeite waard is en het risico van een boze hondeneigenaar met een kennelijk niet al te vriendelijke hond kan u alleen zelf afwegen.

Beoordeel dit antwoord:

Op basis van uw verhaal dient de eigenaar van de andere hond inderdaad de kosten voor de dierenarts te vergoeden. Heeft hij een aansprakelijkheidsverzekering, dan kan de zaak bij de verzekeraar worden aangemeld en dan betaalt de verzekeraar de schade.

Wil de eigenaar niet meewerken? Dan doet u er goed aan een aangetekende brief te sturen of eventueel een jurist in te schakelen om druk te zetten. Dat wil nog wel eens helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag