Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Tijdelijk huurcontract niet verlengbaar voor moeder met kind

Ik verhuur een woning in de afgelopen jaren aan expats. De laatste 1,5 jaar heb ik de woning verhuurd aan een moeder met kind die na scheiding geen woning meer had. Met de nieuwe wetgeving zou ik het contract vanaf september a.s. niet kunnen verlengen.
Bij aangaan van het contract was de hoop dat het contract met de aankomende nieuwe wetgeving voor eigen gebruik beëindigd zou kunnen worden. Ik begrijp dat de huidige vorm van de wet dat niet mogelijk maakt. En dat de situatie van de huurder (nu al langer geleden gescheiden) waarschijnlijk ook geen uitzondering op de wet mogelijk maakt.
Dat betekent dat huurder op zoek moet naar nieuwe woning, die lastig te vinden is, kind van school moet wisselen. De buurt houdt ze ook graag. Ik zou ze ook graag nog maximaal 2 jaar de woning willen verhuren.
De woning is echter deels van mijn kinderen en bedoeld voor een van hen om er over 2 à 4 jaar te gaan wonen. Met huurbescherming gaat dat niet lukken, de huurder zal gezien de passendheid van de woning niet meer uit de woning willen.
Ik wil de huurder niet op straat zetten als deze niet op tijd een andere woning in de buurt heeft gevonden.
Welke mogelijkheden zijn er om de huurperiode na aflopen van het tijdelijke contract van 2 jaar toch op te rekken, zonder dat door huurbescherming ik het contract niet meer kan beëindigen voor eigen gebruik door een van mijn kinderen?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag