Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Tijdelijk contract bij bureau voor inzet op projectbasis

Per 1 april ga ik in dienst bij een consultancybedrijf voor een inzet bij een opdrachtgever van hun voor 3 maanden met een optie op verlenging. Nu wil ik weten wat mijn rechten zijn als ik na 3 maanden zelf niet wil verlengen. Meestal staat er geen opzegtermijn in kortdurende contracten. En wat zijn de gevolgen voor de WW uitkering als ik na 3 maanden niet verleng?

Graag ontvang ik advies waar ik rekening mee moet houden. Het dienstverband is specifiek voor een externe opdracht ter vervanging van ziekte. Onzeker is hoe lang ik ingezet ga worden, in eerste instantie voor 3 maanden. Wat wil ik perse in het contract hebben staan? Het gaat mij met name om de periode na 3 maanden: wat zijn mijn rechten en plichten?

Als u een arbeidscontract aangaat voor bepaalde tijd, dan zal dat automatisch na verloop van die bepaalde tijd eindigen. Tenzij is opgenomen in het contract dat het moet worden opgezegd, maar dat komt niet veel voor bij tijdelijke arbeidscontracten. Als het contract afloopt terwijl het niet wordt verlengd, kunt u in aanmerking komen voor een WW-uitkering, mits u voldoet aan alle eisen die de WW daaraan stelt. Indien het contract afloopt, maar er wordt daarna doorgewerkt, zal er stilzwijgend een contract voor dezelfde duur, op basis van dezelfde voorwaarden, ontstaan. Of een tijdelijk arbeidscontract tussentijds kan worden opgezegd, moet blijken uit het contract. Meestal wordt opgenomen dat het tussentijds kan worden opgezegd. Indien u tussentijds opzegt, zult u niet in aanmerking komen voor een WW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag