Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Terugvorderen onterecht betaalde rioolheffing?

De laatste paar jaar hebben wij af en toe verstopping in het riool. Tot nu toe kon dat altijd doorgespoeld worden. Ons riool loopt naar achteren de tuin in en gaat onder de erfgrens door naar een gangetje naar rechts, dat van de vve is van de ongeveer 35 jaar geleden aangelegde flat naast ons. Tussen ons huis en de flat loopt het gangetje door naar de straat. Wij hebben hier recht van overpad. Een loodgietersbedrijf heeft met een camera gekeken waar de verstopping zit. Nu blijkt dat ons deel van het riool is aangesloten op een klein gres riool, maar dat die zo verstopt zit dat er niet met een camera in gekeken kan worden. Het bedrijf vraagt zich af waar dit riool heen leidt en of het überhaupt nog ergens op aangesloten zit. Iedereen in onze straat en ook in de straat achter ons loost op het gemeentelijk riool aan de voorkant van het huis. (Vroeger hadden veel mensen een beerput in onze buurt en liepen er allerlei watertjes onder de grond).
Ik heb contact gehad hierover met een gemeenteambtenaar. Deze man heeft ook een onderzoek met een camera laten uitvoeren en heeft het gemeenteriool aan de staatkant open laten breken omdat hij niet geloofde dat wij niet op het gemeenteriool zijn aangesloten. Deze onderzoeker kwam tot dezelfde conclusie.
Ik neem aan dat er van elk riool bij de gemeente tekeningen zijn. De gemeenteambtenaar zegt dat die er van ons pand niet zijn.
Wij wonen inmiddels 30 jaar in dit pand en blijkbaar lozen wij ergens op/of verdwijnt het in de grond???, maar niemand weet waarop.
Tot nu toe hebben wij dus 30 jaar rioolbelasting betaald, voor een aansluiting die blijkbaar niet van de gemeente is. Kunnen we dit geld terugvorderen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag