Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Terugvorderen onterecht betaalde OZB en Rioolheffing door huurder betaald aan verhuurder

Goedendag ik huur al sinds 2008 een appartement van verhuurder. Door de gemeente Medemblik is mijn al duidelijk gemaakt dat dit helemaal niet mag en dat de verhuurder ten volle de rioolheffing en ozb zelf moet betalen. Ik betaal bovenop de kale huur 23 euro extra aan die ozb en riool en heb dat ook zwart op wit. Ook heb ik in een ( oud ) huurcontract staan dat de verhuurder dat zelf moet betalen. Nu is mijn vraag kan ik die onterechte betalingen terugvorderen / eisen ?! en hoeveel jaren terug. En heeft u misschien een email adres voor mij waar ik dat kan laten zien aan u, Bij de woonbond vind ik geen emailadres en bij het Juridisch loket ook niet , Bij de Huurcommissie weten ze het ook niet en mogen ze slechts advies geven . Kunt u mij verder helpen cq mijn vraag beantwoorden of zeggen waar ik dan wel terecht kan . Graag evengoed een emailadres van u dan kunt u iig inzien of ik gelijk heb ja of nee , alvast bedankt vriendelijke groet

Het lijkt erop dat er mogelijk sprake is van onrechtmatige kosten die aan u zijn doorberekend. Ik begrijp uit uw bericht dat deze kosten expliciet in uw huurovereenkomst werden vermeld als verantwoordelijkheid van de verhuurder.

In het algemeen kan een huurder onterecht betaalde kosten terugvorderen van de verhuurder. De verjaringstermijn voor het terugvorderen van onterecht betaalde kosten is 5 jaar volgens het Burgerlijk Wetboek. Dit betekent dat u mogelijk tot 5 jaar terug deze betaalde kosten kunt terugvorderen.

Voor specifieke juridische stappen is het raadzaam een jurist of advocaat te benaderen die gespecialiseerd is in huurrecht. Deze kan u gedetailleerd advies geven over uw specifieke situatie en u bijstaan in de eventuele juridische procedure.

Helaas kan ik u geen e-mailadres geven om de documenten te delen, aangezien onze interactie beperkt is tot dit platform en we geen documenten kunnen bekijken of ontvangen.

Voor professioneel advies en eventuele vervolgstappen is het raadzaam om contact op te nemen met een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in huurrecht. Een advocaat kan uw situatie volledig beoordelen en geïnformeerd advies geven over de best mogelijke stappen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag