Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Terugkomen op ondertekend document scheiding?

Ex-partner is vreemdgegaan en wenst te scheiden. Zij heeft een document opgesteld in verband met de scheiding en onder emotionele dwang laten ondertekenen door meneer. Hierin staat dat er door meneer afstand wordt gedaan van de woning, inboedel en er alleen enkele persoonlijke spullen worden meegenomen door meneer. Tevens staan in het document waarmee de scheidingsaanvraag wordt gedaan bedragen voor de alimentatie waarbij meneer per januari € 1.360,- alimentatie verschuldigd zou zijn terwijl er een inkomen van € 2.250,- netto beschikbaar is. Bij deze alimentatie zou het dus niet mogelijk zijn om een appartement te huren of iets dergelijks. Zij heeft meneer gezegd dat er ''gewoon iets ingevuld dient te worden zodat de aanvraag opgestuurd kan worden'' en verzekerde meneer dat deze bedragen nog definitief berekend zullen worden.

- Mevrouw woont in de koopwoning in Oostenrijk. Haar ouders hebben hier een bedrag van € 30.000,- eigen middelen ingestoken maar betalen geen huur of iets dergelijks. Meneer en mevrouw zijn samen eigenaar van de woning waarvan mevrouw in het document heeft gesteld dat meneer hier afstand van doet. Zij kan geen bewijs overleggen dat hij niet meer op de hypotheek staat en geen eigenaar meer is van de woning. Kan dit zomaar?
- Meneer, mevrouw en de kinderen hebben allen de Nederlandse Nationaliteit
- Zij zijn in Nederland getrouwd
- Meneer is nu weer woonachtig in Nederland
- Mevrouw is met de kinderen naar Nederland geweest zonder hierover te communiceren met ex-partner
- Mevrouw eist dat meneer voor de feestdagen de woning verlaat maar wel de hypotheek betaald. Meneer gaat naar Nederland en bij het afscheid nemen van de 3 kinderen laat mevrouw het document ondertekenen. Meneer is uiteindelijk naar Nederland gekomen
- Mevrouw dreigt dat meneer de kinderen niet mag zien als hij de alimentatie niet betaald maar meneer kan de alimentatie niet voldoen omdat hij niet voldoende draagkracht heeft om het bedrag uit de aanvraag te betalen. Kan deze alimentatie berekend worden op basis van de draagkracht of is meneer verplicht het bedrag van € 1.360,- te voldoen?
- Er is een koopwoning in Oostenrijk. Meneer is niet uitgekocht en heeft geen spaargelden of inboedel meegenomen. Meneer heeft enkel wat persoonlijke spullen meegenomen naar Nederland. Kan dit zomaar of dient mevrouw hem uit te kopen, boedel te verdelen en gelden te verdelen? Zij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen.

Bedankt voor uw bericht. Graag bespreek ik de inhoud van de vragen per telefonisch contact. Wilt u mij contacteren op 040-2350422?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag