Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Teruggezet in vorige functie na behalen master?

Ik ben werkzaam in het ziekenhuis en heb een vaste aanstelling tot kinderverpleegkundige voor 24 uur per week. Twee jaar geleden heb ik intern gesolliciteerd voor de opleidingsplek tot verpleegkundig specialist (VS). In de vacature stond dat er zicht is op een vaste aanstellingsplek als VS na het behalen van de opleiding en bij goed functioneren. Ik heb een opleidingscontract getekend voor de duur van de opleiding en een nawerkverplichting van 24 maanden. Augustus 2023 rond ik de opleiding af, maar er is geen plek in het ziekenhuis voor mij in de functie als VS. Er moeten enorme bezuinigingen plaatsvinden waardoor er wel VS plekken gaan komen, maar er zal eerst beleid bepaald moeten worden en dit zal nog de nodige maanden/jaren duren.
Er is door de bedrijfsjurist naar mijn opleidingscontract gekeken en de nawerkverplichting is niet meer van kracht. En het ziekenhuis hoeft geen VS-plek te creƫren voor mij. Wel heb ik een vast contract met het ziekenhuis als kinderverpleegkundige, waardoor er gezegd is dat ik weer in deze functie kan werken (ergens in het ziekenhuis). Ik wil echter niet meer als kinderverpleegkundige werken. Naast dat de opleiding veel van mij en mijn gezin gevraagd heeft, moet ik over 5 jaar voldoen aan bepaalde eisen om mij te kunnen her registreren als VS. Hiervoor moet ik werkzaam zijn als VS en accreditatiepunten behalen. Indien ik niet als VS ga werken, heb ik de opleiding mogelijk voor niets gedaan.

Mijn vraag: kunt u met mij meedenken wat mijn mogelijkheden en rechten zijn?
- Kan het ziekenhuis mij na de opleiding weer terugzetten in mijn oude functie met als consequentie dat ik de opleiding voor niets heb gedaan? Deze master opleiding is gesubsidieerd, dus dit betekent ook weggegooid maatschappelijk geld.
- In de vacature stond dat er zicht was op een VS functie. Heeft het ziekenhuis de plicht mij te plaatsen als VS, aangezien ik met deze intentie het opleidingscontract heb getekend? Ik krijg het gevoel een speelbal te zijn, maar kan ik aan deze vacature tekst ook rechten verlenen?
- Indien ik weiger om teruggezet te worden in mijn oude contract als kinderverpleegkundige, heb ik dan bepaalde rechten waardoor ik een tegemoetkoming van het ziekenhuis zou kunnen vragen? Als ik ontslag neem, en ik heb nog geen nieuwe baan als VS, heb ik geen inkomsten. Daarnaast ben ik opgeleid als VS binnen een specifiek, klein specialisme waar ik mogelijk niet in zal kunnen werken. Het zal mij opnieuw veel tijd en energie kosten om verpleegkundig specialist te worden in een ander specialisme.

Ik hoop dat mijn vraag en probleem duidelijk is. Ik hoor graag van u terug.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag