Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Terugbetaling premie garantie plus.

In een winkel heb ik vijf jaar geleden een TV gekocht met een premie van 99,00 € voor garantie plus. Als ik geen gebruik maak van de garantie plus kan ik mijn premie terug krijgen. Dit is een promotie ter gelegenheid van black Friday.
Alle formaliteiten vervuld met aangetekend schrijven naar Frankrijk en een mail naar het bedrijf in België en we zijn nu twee maanden verder en nog steeds niets ontvangen.

Als u heeft voldaan aan alle voorwaarden voor de terugbetaling van de premie, zoals vermeld in de voorwaarden van de 'Garantie Plus', dan zou u in principe recht moeten hebben op de terugbetaling. Hierbij is het van belang dat u de overeenkomst/contract en de voorwaarden die destijds zijn overeengekomen goed bewaart en kunt inzien.

Als uw recht op terugbetaling onterecht wordt geweigerd zou u het volgende kunnen doen:

1. Neem per aangetekende brief opnieuw contact op met het bedrijf. Vraag om een bevestiging van ontvangst. In de brief kunt u vermelden dat u overweegt juridische stappen te ondernemen als de terugbetaling niet binnen een redelijke termijn plaatsvindt.

2. Dien een klacht in bij de Consumentenautoriteit, ook wel Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze organisatie kan optreden bij geschillen tussen consumenten en bedrijven, alhoewel ze geen individuele zaken behandelen. De klacht kan wel bijdragen aan hun toezicht en kunnen ze eventueel handhavend optreden bij herhaalde of grotere problemen.

Let wel, de bovenstaande stappen zijn gebaseerd op het Nederlandse recht. U heeft het over een bedrijf in België en Frankrijk. Dat kan zaken gecompliceerder maken vanwege mogelijk verschillen in wetgeving en consumentenrechten in deze landen. Het zou geen slecht idee zijn om een gespecialiseerde juridisch adviseur of advocaat hierover te raadplegen. Zij kunnen u voorzien van gepast advies op basis van uw specifieke situatie.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag