Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Terugbetaling na annuleren opdracht

Voor een opdrachtgever waar ik bezig ben wil ik stoppen met de opdracht, hoewel het niet de bedoeling was, zijn de resultaten niet wat we beide hadden verwacht. De opdrachtgever is niet tevreden met het werk en ik ook niet. Ik doe de marketing.

We besluiten beide te stoppen en we hadden gebeld en ik wilde zo netjes zijn om 50% terug te betalen, ook al is dat niet verplicht maar toen ging hij dreigen dat hij 75% terug wilt van het bedrag wat hij mij betaald heeft. Wat neerkomt op 3750 euro en dat binnen 3 dagen. Ik had aangegeven dat ik dat eventueel zou willen betalen eind deze maand. En als ik dat niet betaal dan gaat hij juridische stappen zetten, gaf de opdrachtgever aan.

Als er sprake is van een overeenkomst van opdracht en deze wordt opgezegd zegt de wet in eerste instantie dat over de verrichte werkzaamheden een gebruikelijk loon is verschuldigd. Het zal mede afhankelijk zijn van hoeveel werkzaamheden u al heeft verricht. Wel hangt het ook af van wat er precies tussen u beiden is afgesproken en of u bijvoorbeeld algemene voorwaarden gebruikt. Als er in uw voorwaarden bijvoorbeeld duidelijk staat dat de onderneming onder die en die omstandigheden de helft terugkrijgt is daarmee waarschijnlijk akkoord gegaan.

Zonder extra informatie kan ik helaas geen concreter antwoord geven.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om uw situatie kort te bespreken. Aan de hand van de informatie kan ik u dan mogelijk adviseren en/of verder helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag