Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Terugbetaling huurtoeslag terecht?

Ik ben in 2020 bij mijn toenmalige werkgever uitgevallen met knieklachten. Deze klachten werden steeds erger en hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik me voor 100% ziek moest melden omdat ik mijn functie van filiaalbeheerder, waardoor ik de hele dag moest staan, niet meer kon uitvoeren. Al mijn verzoeken om ander werk voor mij te vinden binnen het bedrijf zijn op niets uitgedraaid. Ik ben zelf aan het solliciteren gegaan en heb na vele sollicitaties en sollicitatiegesprekken een nieuwe baan gevonden waardoor ik mijzelf heb gered van een WIA-uitkering. Ik heb per 1 juli 2022 zelf ontslag genomen, na een diensttijd van 35 jaar. Ik heb hierdoor afgezien van mijn transitievergoeding waar ik in september 2022 recht op had gehad omdat het bedrijf mij dan na 2 jaar ziekteverzuim op straat zou hebben gezet met een WIA-uitkering.
Ik ben in februari 2022 aan mijn linkerknie geopereerd en heb daar een knieprothese gekregen. Inmiddels raakte ik bij het bedrijf steeds meer salaris kwijt i.v.m. de duur van mijn ziekteverzuim. Ik kreeg nog maar 70% van mijn salaris, wat in de retail al geen vetpot is en ik ben alleenverdiener. Naast het bedrijf werkte ik één dag in de week bij een stichting, waar ik gelukkig wel mijn werk kon blijven doen omdat dit een administratieve functie was.
Al met al hebben we het eerste half jaar van 2022 alle eindjes aan elkaar moeten knopen om ons hoofd boven water te houden en hadden we de huurtoeslag dus héél hard nodig. Door alle stress, frustratie, revalidatie van mijn operatie, een partner met autisme, boosheid richting het bedrijf, blijdschap van het vinden van een geweldig mooie nieuwe baan bij het ministerie (in eerst instantie via detachering en later in loondienst nadat ik had gesolliciteerd) ben ik eigenlijk vergeten om de huurtoeslag stop te zetten. Iets anders kan ik er niet van maken. Dat ik het gedeelte juli 2022 t/m december 2022 terug moet betalen vind ik niet meer dan logisch, maar januari 2022 t/m juni 2022 vind ik niet terecht. Ik hoop dat jullie mijn zaak opnieuw willen bekijken en een herberekening willen maken.

Ik kreeg op bovenstaand bezwaar het antwoord van de belastingdienst dat het geen gegronde reden is en dat ik het gewoon terug moet betalen of dat ik in beroep kan gaan bij de rechtbank, maar dat kost me dan iets van 100 euro.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag