Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Terugbetaling ex openstaande posten

Momenteel heb ik een conflict lopen met mijn ex vriendin. Wij zijn nooit op papier aan elkaar verbonden geweest. Ik heb bij haar enkele weken op het adres ingeschreven gestaan. Nu hebben wij een lopend conflict voor wat betreft geld wat ik van haar terug dien te krijgen.
Hiervoor hebben we allebei een overzicht gemaakt, maar we kunnen het hier niet over eens worden. De manier waarop wij uit elkaar zijn gegaan was vrij pijnlijk en nogal heftig. Hierover blijft zij telkens verwijten maken en met bagger en smaad gooien. Daar komt bij dat zij beweert dat er afspraken zijn die er nooit zijn gemaakt. Daarnaast wil ze dat ik meebetaal aan haar gemeentelijke belasting, waaronder de WOZ van haar huis wat nooit mijn huis is geweest. Zij had dat huis gekocht voordat wij elkaar leerden kennen. Hiertoe ben ik tot geen enkele voorwaarde bereid. Nu dwingt zij mij tot zaken waar ik zelf niet van gediend ben en ik ook niet mee eens ben.
Er is ondertussen langlopend mailverkeer waarin zij geen enkele vorm van bereidheid of redelijkheid toont. Ik vroeg mij af wat hierin mijn mogelijkheden zijn en wat ik kan verwachten als ik verdere stappen wil ondernemen.

Goedenavond,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Om te kunnen beoordelen welke kosten voor uw rekening komen, is wel meer informatie nodig. Ook is meer informatie vereist om te kunnen bepalen hoeveel geld u terug dient te krijgen (eventueel door het starten van een procedure bij de rechter). Wat voor afspraken zijn bv. gemaakt? Heeft u geld (uit)geleend, etc.

M.b.t. de gemeentelijke heffingen kan wel in algemene zin vermeld worden dat, indien u zich ergens inschrijft, u gemeentelijke heffingen verschuldigd bent. Bij het uitschrijven vóórdat een belastingjaar voorbij is, kan het bedrag naar rato naar beneden worden bijgesteld door de gemeente. Neem gerust contact op om uw situatie nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag