Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Terug vorderen schade klusbedrijf?

In februari 2021 heeft K. een reparatie gedaan aan mijn toilet, lekkende spoelbak repareren en nieuwe achterwand met tegels geplaatst. Nu blijkt dat de klusser zijn werk niet naar behoren heeft uitgevoerd en dat waarschijnlijk vanaf het moment er water is blijven lekken. Dit kwam recent naar boven dat huurders vocht ontdekten. Heb daar een bedrijf voor ingeschakeld om te kijken wat het probleem was, niet weer K., omdat ik in 2021 al het idee had - ook gecommuniceerd destijds met ze - dat er geen deskundige klusser aan het werk was. Het nieuwe bedrijf komt met de volgende conclusie:

Geachte heer,

Na mijn bezoek aan de Amsterdamseweg 198 te Arnhem op 06-02-2023, trof ik helaas een toilet aan in erg trieste staat, u heeft aangegeven dat dit toilet 1,5 jaar geleden deels is gerenoveerd en zo ook is nakeken op gebreken.
De reden dat ik aangeef erg trieste staat is vanwege het volgende:
Tegelwerk is niet na behoren uitgevoerd! Met als toelichting dat de pot rechtstreeks is geplaatst op de gipsplaat en er daarna om de pot is heen getegeld, met als gevolg dat de afstand tussen pot en tegel veel te groot is. Dit is geprobeerd te verbloemen door middel van voeg en kit. Tijdens het onderzoek naar de lekkage is gebleken dat tijdens het doortrekken van de wc er water onder de ombouw vandaan kwam, (tevens ook niet afgewerkt met een siliconen sealant ). Dit heeft te maken met het verkeerd aansluiten van de afvoer op het toilet.
Na het verwijderen van alleen het toilet constateerde wij dat er is geprobeerd een niet lekkende oplossing te creëren tussen de pot en de afvoer door middel van vulkaniserende tape (dit dient alleen gebruikt te worden als tijdelijke oplossing en kan niet beschouwd worden als definitieve afdichting tussen pot en afvoer).
Na het weg halen van de ombouw constateerden wij ook een leiding lekkage op de aansluiting van de flexibele slang naar de wc. De lekkage zat op de aansluiting van de knelkoppeling naar de flexibele slang.
Helaas door deze slechte renovatie werkzaamheden en lekkende delen zijn er behoorlijk wat gevolg schades ontstaan aan de vloeren en wanden van zowel het woonhuis als de naaste buren.

Schade:

Vloer in de hal ontzet door vocht 8m2 herstel
Badkamervloer ontzet en verzadigd door vocht 2m2 herstel
Vloer in de hal van de naaste buren ontzet 1m herstel
Vochtplekken in de wanden bij de buren ( m2 onbekend moet nagemeten worden )
Optrekkend vocht in de badkamer ( schimmelvorming ) door vocht in en onder de vloer

Geschatte herstel schade van de overige delen inclusief arbeid en materiaal na het drogen te laten berekenen.

Door de triest uitgevoerde renovatie werkzaamheden zie mee gestuurde foto’s, waren wij helaas genoodzaakt het geheel te vervangen, opnieuw aan te sluiten, te betegelen en af te werken. Zie de meegestuurde factuur 2023003
De ontstane schade die ontdekt werd is vele malen groter nu dan deze voorheen was, dit naar mijn mening door ondeskundig verrichte werkzaamheden. Heb mail gestuurd naar K. om verhaal te halen. Maar zij reageren negatief.
Mijn concrete vraag: Wat zijn mijn rechten in deze en kan ik K. aansprakelijk stellen, en hoe? En heb ik recht op een compensatie vergoeding omdat de werkzaamheden destijds slecht zijn uitgevoerd?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag