Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Terechte ingebrekestelling verkoop caravan?

Wij hebben onlangs onze caravan verkocht via marktplaats. Wij wilden een kleinere en hebben er 2 jaar veel plezier van gehad. De caravan is 23 jaar oud.
In de advertentie hebben wij (naar eer en geweten) aangegeven dat het een keurige en nette caravan betreft. Wij zijn er erg zuinig op geweest en bij de verkoop hebben wij de kopende partij de caravan laten zien inclusief de gebreken die bij ons bekend waren.
De caravan is verkocht voor 5750 euro inclusief voortent en luifel.
Vorig jaar hebben wij de caravan voorzien van luiken aan de buitenkant. Het bedrijf die dit heeft gedaan gaf aan dat er aan de voorzijde een stukje hout rot was. Dit heeft mijn man afgelopen jaar keurig vervangen. Samen met loslatend tape aan de voorkant. (Zat er al toen wij de caravan kochten). Ook heeft hij wat haarscheurtjes gekit bij het voorste raam.

Vandaag ontvingen wij een brief van de verkopende partij die ons in gebreke stelt omdat een groot deel van de voorkant verrot blijkt door scheuren rond de plastic kappen in het voorraam. Hier kwamen zij achter doordat bij het schoonmaken dit raam niet goed open bleef staan. Wij hebben zelf dit raam nooit helemaal open gehad. En ook geen lekkage gesignaleerd.

Het verzoek is kosteloos herstel of terugdraaien van de koop.

Wat zijn onze rechten en plichten in deze?

Beste meneer, mevrouw,

Het is lastig op basis van die informatie een specifiek advies te geven. In het algemeen kan ik u het volgende meegeven.

Een afgeleverde zaak moet aan de koop beantwoorden. Een zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst indien zij, mede gelet op de aard van de zaak en de mededelingen die de verkoper over de zaak heeft gedaan, niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten. De koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien.

Beantwoordt het afgeleverde niet aan de overeenkomst, dan kan de koper herstel eisen van de afgeleverde zaak, mits de verkoper hieraan redelijkerwijs kan voldoen. De verkoper is verplicht om, mede gelet op de aard van de zaak en op het bijzondere gebruik van de zaak dat bij de overeenkomst is voorzien, binnen een redelijke termijn en zonder ernstige overlast voor de koper, de herstelverplichtingen na te komen. De koper kan de koopovereenkomst ontbinden wanneer herstel en vervanging onmogelijk zijn of van de verkoper niet gevergd kunnen worden of wanneer de verkoper de zaak niet herstelt.

Ik kan op basis van deze informatie niet beoordelen of de caravan aan de koopovereenkomst beantwoordt. Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk advies, neem dan contact met mij op!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag