Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Telefonisch ontslag gekregen

Ik werkte via een bedrijf als pakketbezorger. Op 22-05-2021 ben ik door vermoeidheid in slaap gevallen en hebben ze de bus afgepakt (stond netjes geparkeerd wilde even aan de kant staan om bij te komen). Ik heb de eerste van de maand ( omdat de 24ste een feestdag was ) contact geprobeerd te krijgen met ze na elke dag te proberen kreeg ik op de 28 ste een app terug van ik bel vanmiddag wel even terug waarop ik reageerde met oké.
op 30-05-2021 heb ik een app gestuurd met de vraag welke middag want ik had nog niks gehoord .Later die middag werd ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze gingen kijken of ze wel door wilde gaan met me.
Op 01-06-2021 heb ik een app gestuurd met de vraag of er al een beslissing gemaakt was of ik terug mocht komen en of het geld was overgemaakt
en de loonstroken werden op gestuurd ( geen antwoord ).
Op 02-06-2021 heb ik weer een app gestuurd met de vraag of het geld al is overgemaakt omdat het geld de eerste op onze bankrekening zou staan.
Geen reactie dus ik ga bellen en ze drukken me gewoon weg zie op de app dat ze online zijn en ze reageren niet dus ik stuur een app naar ze toe met de tekst: Heel kinderachtig maar is me geld overgemaakt of niet terug komen zal het denk ik niet worden aan jullie reactie te zien zal dan morgen naar me advocaat gaan.
Later die middag werd ik door ze gebeld en deelde ze me mede dat ze niet verder wilde gaan met me en dat ze de samenwerking wilde beëindigen en of ik van mijn kant ook wilde zeggen dat ik niet verder wilde gaan met ze want dan zou ik een uitkering krijgen en anders niet, ben daar niet mee akkoord gegaan en heb vanaf dat moment niets meer gehoord geen ontslag brief geen bezoek geen app niets.
Me loon klopte niet kwam veel geld te kort.
Ik ben begonnen op 30-12-2020 heb mijn contract pas gekregen op 21-05-2021 contract van 8 maanden heb daar geen kopie van die ligt in de bus heb ook nog andere dingen in de bus die ik terug gevraagd heb maar zoals gewoonlijk heb ik daar ook geen bericht van gekregen.
heb ook op de app staan dat ik meerdere malen om me contract heb gevraagd.
Wat moet ik doen

U dient zich beschikbaar te houden voor de arbeid (schriftelijk) en uiteraard aanspraak maken op loon.
Of ook sprake is geweest van ontslag, is enigszins onduidelijk (ik neem aan dat u geen ontslagbrief hebt ontvangen). Indien wel sprake was van ontslag zou u binnen 2 maanden na de ontslagdatum een procedure moeten starten. Ik adviseer u zich zo spoedig mogelijk in verbinding te stellen met een arbeidsrechtjurist voor advies en bijstand. U mag mij gerust vrijblijvend bellen of mailen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb geen ontslagbrief ontvangen.
Maar ik hoorde dat ik eigenlijk in vaste dienst zit omdat ik 5 maanden zonder contract heb gewerkt klopt dat?
Doet het uvw je ook helpen met dit?
werkte 6 dagen in de week en op contract staat 5 dagen maar contract telt niet als ik in vaste dienst zit toch?


Neemt u gerust even telefonisch contact op. Dan kan de zaak wat gemakkelijker worden doorgesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag