Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Tekenen ontslagcontract?

UWV heeft mijn werkgever toestemming gegeven om mij binnen het contract van 2 jaar te ontslaan omdat mijn werkgever heeft beweerd dat ze economische problemen hebben, maar dit is niet waar. Ze hebben uiteindelijk het UWV kunnen overtuigen dat ik ontslagen moet worden ook al weet ik dat ze over alles liegen. Het UWV heeft hen verteld dat als ze binnen 26 weken na het ontslag iemand nodig hebben voor mijn functie ze moeten overwegen om mij weer in dienst te nemen anders heb ik het recht om mijn vergoeding te vragen of de rechter te vragen om het ontslag ongedaan te maken. Het UWV heeft deze beslissing genomen op 8 februari 2024 en mijn werkgever heeft mij op 29 februari 2024 een ontslagbrief gestuurd om te ondertekenen maar op 28 februari 2024 zag ik een interne email van openstaande vacatures in het bedrijf en mijn functie stond ook geadverteerd. Moet ik nu nog steeds de ontslagbrief ondertekenen die mijn werkgever mij heeft gestuurd nadat ik heb gezien dat ze de regels van het UWV hebben genegeerd door reclame te maken voor mijn functies na slechts 3 weken van het UWV ontslagbesluit? Wat moet ik doen? Ik heb het ontslagcontract dat ze me hebben gestuurd maar ik heb het nog niet ondertekend.

Indien uw werkgever een ontslagvergunning heeft verkregen van het UWV kan hij de arbeidsovereenkomst beƫindigen zonder dat u hiervoor hoeft te tekenen.
De ontslagprocedure via het UWV verloopt zo:
Uw werkgever dient een ontslagverzoek in bij het UWV. Het UWV stuurt een kopie van het verzoek naar u toe. U heeft dan 2 weken de tijd om verweer te voeren tegen het verzoek. Hierop kan het UWV besluiten een tweede ronde in te lassen waarin de werkgever kan reageren op het verweer en de werknemer vervolgens weer kan reageren op de reactie van de werkgever. Het UWV zal daarna tot een besluit komen.

Geeft het UWV toestemming tot ontslag? Dan ontvangt de werkgever een ontslagvergunning en heeft hij 4 weken de tijd om dit te doen. Doet hij dit niet dan vervalt het ontslagvergunning. Bent u het niet eens met het ontslag dan kunt u binnen 2 maanden, na het einde van de arbeidsovereenkomst de kantonrechter vragen om de arbeidsovereenkomst te herstellen of vragen om een vergoeding.

Indien u besluit om zich te wenden tot de kantonrechter, is het belangrijk dat u kunt aantonen dat uw werkgever niet kampt met bedrijfseconomische problemen. Probeer dan zoveel mogelijk bewijs te verzamelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag