Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Tegemoetkoming voor mensen met blokverwarming 2023?

De aanvraag is aangevraagd door het bestuur van de VvE. Het uitgekeerde bedrag is direct op de rekening van de VvE gestort en is dus niet uitgekeerd aan de bewoners. Ik ben zelf niet mondig/bij de hand genoeg om dit aan te kaarten bij het bestuur. In principe heb ik dus geen juridisch advies nodig, maar het gaat mij om hulp bij de uitvoering van het advies om toch aanspraak te maken op het bedrag wat mij toekomt.

Het is begrijpelijk dat dit een uitdagende situatie voor u kan zijn. Alhoewel ik u geen op-maat-gemaakte hulp kan bieden bij de uitvoering van dit advies, kan ik wel algemene stappen aangeven die u mogelijk helpen.

1. Schriftelijke communicatie: Begin met het op schriftelijk (per email of brief) aankaarten van deze kwestie bij het bestuur van de VvE. Hierbij kunt u aangeven dat u begrijpt dat er een bedrag is ontvangen voor de blokverwarming en dat u wilt weten hoe dit verdeeld gaat worden over de bewoners. Om uw verzoek kracht bij te zetten, kunt u vriendelijk vragen om een bevestiging of een reactie op uw brief.

2. Zoek medestanders: Heeft u contact met andere leden van de VvE? Het kan helpen om te praten met andere bewoners om te zien hoe zij over de kwestie denken. Een gezamenlijk verzoek kan meer gewicht in de schaal leggen bij het bestuur van de VvE.

3. Neem notulen door: Neem de notulen van de laatste VvE vergaderingen door. Wellicht staat er informatie in over de tegemoetkoming en hoe deze zal worden verdeeld.

4. Officiƫle procedures: Mocht het bestuur niet (adequaat) reageren op uw verzoek, dan bestaan er binnen de VvE vaak formele procedures om een punt op de agenda van een vergadering te krijgen. Dit kan een volgende stap zijn.

5. Juridische hulp: Indien bovengenoemde acties geen resultaat opleveren, kan het verstandig zijn om een jurist of advocaat te raadplegen. Zij hebben de expertise om u verder te adviseren in deze specifieke situatie.

Houd er wel rekening mee dat elke situatie uniek is en dit orienterend advies misschien niet precies aansluit bij uw situatie. Het is daarom altijd verstandig om juridisch advies te zoeken in uw specifieke situatie.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie, ik ga in ieder geval beginnen met punt 1. van uw advies, mogelijk zal dit in beginsel al voldoende zijn en zijn de volgende punten overbodig. het resultaat hiervan zal ik u laten weten.


Reactie van de vraagsteller

Punt 1. heb ik uitgevoerd, het blijkt dat ik te ongeduldig ben geweest, 16 januari a.s. hebben we een extra vergadering en wat blijkt: mijn vraag ( onderwerp} is een punt op deze vergadering!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag