Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Te weinig meters berekend in offerte en rekening. Mag dit in rekening worden gebracht?

Ik heb een houten vloer gekocht en laten leggen door een houthandelaar. Deze is eerst de vloer op komen meten en heeft daarna een offerte gestuurd. Daarmee ben ik akkoord gegaan. Nadat ik de rekening had betaald, kreeg ik na een aantal weken opnieuw een rekening. Bij navraag bleek dat de handelaar in de offerte en rekening te weinig meters voor de plinten te hebben gerekend, 30 meter ipv 50 meter. Moet ik deze narekening betalen?

Dit is wel een fout die ook voor u kenbaar had kunnen zijn toen u de offerte onder ogen kreeg. Dat maakt in dit geval deze kwestie wat lastiger te beoordelen; of stond het aantal meters niet vermeld op de offerte?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het aantal meters stond wel op de offerte, op de rekening stond alleen een totaalbedrag van de vloer en andere zaken die ik had gekocht. En nee, ik had geen idee dat er te weinig meters op de offerte stond. Omdat de handelaar het zelf heeft opgemeten is bij mij niet opgekomen dat het niet zou kloppen.


Ik vind dit wel een kennelijke misslag van de aannemer, die gezien had kunnen worden door u. De wet maakt daarin wel een verschil als het gaat om de vraag wie verantwoordelijk gehouden kan worden ( en aansprakelijk) voor de fout. Als dit bij een rechter zou komen zou u niet sterk staan. Het gaat namelijk niet om een paar meter maar 40% afwijking De overeenkomst van aanneming van werk spreekt wel over de prijzen en meerwerk. Is een vaste prijs afgesproken, dan geldt die vaste prijs; echter er ligt een fout/misslag /typefout aan ten grondslag en u kunt zich m.i niet beroepen op het vertrouwensbeginsel. Dat zou wel het geval zijn bij een kleine afwijking van 2 of 3 meter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag