Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Te veel bijgedragen stookkosten

Sinds augustus 2015 wonen mijn vrouw en ik in Den Bosch in een appartementencomplex. De stookkosten worden berekend aan de hand van individuele warmtemeters per appartement. Vergeleken met onze buren betaalden wij te veel. Onze meter bleek veel meer eenheden te tellen. Met een nieuwe meter, geplaatst in augustus 2018, gingen de stookkosten omlaag en werden normaal, in overeenstemming met de berekeningen volgens het splitsingsreglement. Ons verzoek om terugbetaling van de te veel bijgedragen stookkosten werd door VvE-bestuur afgewezen. De oude meter was weggemaakt zodat bewijs onmogelijk werd.

Jurisprudentie.
Er bestaat echter jurisprudentie over een vergelijkbare zaak. Jurisprudentie die uitgaat van rechtsgeldigheid van de splitsingsakte waarin individuele warmtemeters niet worden genoemd. In onze situatie worden maandelijkse voorschotten berekend aan de hand van breukdelen. Hierna worden de uiteindelijke jaarafrekeningen, in tegenstelling tot de regels in de splitsingsakte, definitief gemaakt op basis van tellingen op individuele warmtemeters.
Toen wij in een brief verwezen naar deze uitspraak kregen we, in opdracht van het VvE-bestuur, een email van Rijssenbeek. Een advocatenkantoor dat door de VvE-leden wordt betaald en in voorkomende gevallen in opdracht van het bestuur juridische bijstand verleent.

Wij zijn het niet eens met dit besluit van bestuur en menen recht te hebben op terugbetaling.

Vragen:
- Is op grond van de bovenbedoelde jurisprudentie terugbetaling haalbaar?
- Is juridische bijstand door u in deze zaak mogelijk en heeft u een indicatie van de kosten?
- Wat is uw advies voor de meeste kans van slagen en wat zouden we kunnen doen?

In afwachting van uw antwoord.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag