Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Te ondernemen stappen tegen geluidsoverlast buren?

Onze nieuwe buren hebben vorig jaar bij hun intrekking hun huis laten verbouwen, waaronder laminaat gelegd zonder ondervloer (zo bevestigt de buurman).
Vanaf dat ze introkken zijn, hebben wij continu geluidsoverlast van hun drie kinderen door o.a. rennen, schreeuwen en stampen dat vooral in weekenden en vakanties de hele dag door gaat.
We hebben al een paar keer gevraagd of het zachter kon, maar daar willen de buren niets van weten onder het mom dat kinderen vrij zijn om te spelen. Maar wanneer we hem bij ons thuis binnen vroegen om het geluid waar we steeds mee geconfronteerd worden te horen, wees hij het af. Elke keer dat we bij hem onze klacht neerleggen, escaleert de situatie, met onder ander dat we beschuldigd worden van stalken en laatst een bedreiging dat er wat gaat gebeuren als we nog een keer aanbellen.
De buurtbemiddelaar is niet bereikbaar wegens drukte.
Een melding is gemaakt bij de gemeente die reageerde met dat ze een keer langs zouden komen, maar dat is al weer een paar maanden terug.
Naar de woningbouwvereniging was een melding gemaakt en die reageerde ook al maanden niet. Maar nadat de buren bij de woningbouwvereniging had geklaagd (hun eigen gemaakte bedreiging stilgehouden), belden ze ons de eerstvolgende werkdag met het verzoek om ze met rust te laten en of we de coniferen uit onze tuin konden halen, zodat de buren een schutting kunnen plaatsen.
De wijkagent is ingelicht en gaf als advies om niet meer zelf bij de buren te klagen, maar dan de politie te bellen.
Er worden notities gemaakt van wanneer er sprake is van overlast, wat voor soort overlast het is en hoe lang het duurt.

Dit zijn dus de handelingen door ons gedaan, maar het probleem is nog steeds niet opgelost en we zijn zo'n beetje vastgelopen.
Vandaar de vraag: Welke stappen kunnen we verder nog nemen tegen de geluidsoverlast van de buren?
Het gaat hierbij om rijtjeshuizen die oorspronkelijk huurwoningen waren, maar een paar jaar terug (voordat de nieuwe buren er waren) gaf de woningbouwvereniging de bewoners de optie om hun huis te kopen.
Ons huis is nog een huurwoning, maar die van de buren is een koopwoning.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag