Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Tariefverhoging energieleverancier rechtmatig?

Het is algemeen bekend dat er op het moment enorme prijs stijgingen zijn in energie tarieven om verschillende redenen. Deze stijgingen worden veel al uitgelegd doordat de gasprijzen stijgen, elektriciteit opwekking zou hierdoor ook evenredig in kosten stijgen. Nu heb ik al jaren een contract bij NAAM BEDRIJF lopen. Dit contract heet NAAM CONTRACT. Hierbij is verteld dat mijn stroom 100% van Nederlandse wind en zonne-energie komt en dat het dus volledig gas of kolen vrij is. (0% co2 uitstoot). Mijn vraag is dus: hoe rechtvaardig of is het wettelijk mogelijk om mij een hogere energie prijs te verrekenen die gekoppeld is aan een gasprijs, wanneer mijn contract bestaat uit volledig gas-loze energie opwekking (0% co2)?
vraag 2: als het blijkt dat mijn energie maatschappij heeft gelogen over de geleverde energie (dus toch geen groene stroom) kan ik dan
aanspraak maken op een schade vergoeding? ze hebben immers niet aan het contract gehouden?
quote /tekst, van de website "Bij ons ontvang je altijd 100% groene stroom, volledig opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. Daarom heet groene stroom bij ons: NAAM HollandseWind & ZonĀ®. Dat is 100% Nederlands, 100% groen en 0% CO2-uitstoot."

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag