Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Studenten OV-boete uit 2016 nog geldig?

Ik heb gisteren, vanwege de renteregeling van DUO, weer mijn studiefinanciering aangezet voor 2023. Ik kreeg hierbij de vraag of dat ik een overbrugging wilde, wat betekent dat ik dan alsnog de studiefinanciering van januari met terugwerkende kracht kreeg. Dit wilde ik niet, omdat dit betekende dat de renteregeling dan komt te vervallen.
Wat ik niet verwachtte, is dat dit geldt voor álle overbruggingen, wat dus betekent dat de overbrugging tussen MBO en HBO blijkbaar ook kwam te vervallen. Deze overbrugging had ik in 2016. Zeven jaar geleden dus. Ik kreeg meteen een berichtje dat ik een OV-boete kreeg voor augustus 2016. In augustus 2016 heb ik ook gewoon studiefinanciering gekregen, hier kreeg ik geen bericht over. Mij lijkt het toch dat dit gedateerd is? Of dat ik deze boete niet hoef te betalen omdat ik niet kon kiezen welke overbrugging ik wel en niet wilde behouden.
Ik heb al een bezwaarschrift gemaakt hiervan, maar vroeg me af of ik nog meer actie kon overnemen. Het gaat om een boete van 194 euro.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag