Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Stopzetting loon door ontslag?

Ik ben werkzaam in de WSW en al langdurig ziek, nl. depressie, COPD.
Nu vindt de bedrijfsarts dat ik gewoon kan werken maar we hebben het een heel jaar geprobeerd, maar ik kon mijn afspraken niet nakomen.
Nu heb ik mijn baas waar ik zou moeten werken opgebeld en hij gaf aan dat we er beter mee kunnen stoppen. Het lukt toch niet met mij gaf hij aan.
Nu krijg ik vervolgens van het WSW bedrijf een brief dat ik ontslag heb genomen en dus wordt mijn loon stop gezet.
Ik heb helemaal geen ontslag genomen.
Dat mijn loon stop gezet kan worden als ik niet actief mee doe aan re-integratie weet ik, maar dit is omdat ik ontslag heb genomen en dat is niet waar.

Het lijkt erop dat u zich in een moeilijke en complexe situatie bevindt en het is begrijpelijk dat dit zorgen en onduidelijkheid oproept. In het Nederlandse arbeidsrecht zijn werknemers goed beschermd, ook in situaties van ziekte. Belangrijk is om te benadrukken dat een werkgever u niet zomaar mag ontslaan tijdens uw ziekte. Dit is wettelijk geregeld en hiermee wordt de werknemer beschermd. Er geldt namelijk een opzegverbod tijdens de eerste twee jaar van ziekte.

Blijkbaar is er onenigheid of er wel of niet een geldige opzegging van uw contract heeft plaatsgevonden. Daarbij kan de inhoud van uw contract en eventuele aanvullende afspraken relevant zijn. Als u zich onterecht ontslagen voelt, is het van cruciaal belang dat u dit door een specialist laat beoordelen. Dit kan een arbeidsrechtjurist of een gespecialiseerde advocaat zijn. Documentatie zoals correspondentie, zoals e-mails en brieven, kan hierbij uiterst waardevol zijn in het aantonen van de feitelijke situatie.

Naast het voorgaande, is er nog een relevant element dat betrekking heeft op een mogelijke uitkering. Na twee jaar ziekte zou u mogelijk recht kunnen hebben op een uitkering op basis van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, ook wel bekend als de WIA.

Het bovenstaande is een eerste oriëntatie op basis van algemene kennis van het Nederlandse arbeidsrecht. Uw situatie is echter uniek en de specifieke feiten en omstandigheden kunnen de uitkomst ervan aanzienlijk beïnvloeden. Daarom raad ik u dringend aan om contact op te nemen met een jurist of een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht voor een meer gericht en persoonlijk advies.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag